Barnmorska?

Igår när jag och C åkte in till Burlington pratade vi mycket om vad jag skulle kunna jobba med i framtiden, och vi kom båda fram till att det är viktigt att jag gör vad jag verkligen vill göra, då jag ska spendera resten av livet med det. Sen kom jag även på att för att kunna bli förlossningsläkare måste jag gå basåret, och det blir ju ytterligare ett år, så 13 år tills jag är färdigutbildad. Men jag tänker egentligen inte på år när jag säger att jag nog hellre blir barnmorska. Inte ens lön. Jag vill vara där och hjälpa kvinnan som är gravid, eller tjejerna som precis kommit in i tonåren, inte bara göra kejsarsnitt dagarna i ända. Både jag och C håller med om att jag är en person som gillar att göra andra glada och se till så att de är bekväma, tyvärr ibland mer än jag bryr mig om mig själv. Men det betyder ju att jag skulle kunna klara av barnmorsejobbet jättebra. Och ärligt talat, när jag tänker på mig själv som barmorska eller förlossningsläkare, så blir jag mest glad av att se mig själv som barnmorska. Jag tror verkligen att det skulle vara något för mig. Men, om jag känner mig själv rätt kommer jag säkert ångra mig massor igen, men vill iaf ha det nedskrivet, för så känner jag just nu. Och det är ju faktiskt viktigare att vara lycklig med sina 20,000 i månaden än att inte känna att det man gör är 100 % rätt med 30,000 i månaden. Eller?

Som barnmorska arbetar du både på barnmorske- och ungdomsmottagningen. Arbetets huvudsakliga innehåll på barnmorskemottagningen är hälsovård under graviditet, föräldrautbildning, preventivmedelsrådgivning och gynekologiska cellprovskontroller. Arbetet på ungdomsmottagningen består dels av mottagningsarbete, med individuella kontakter för råd och stöd om relationer, sexualitet och preventivmedelsrådgivning samt utåtriktad verksamhet med t ex studiebesök av skolklasser. Samarbete sker med skola och socialtjänst.


Lycka!!!!!

Åhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! Gissa vad som hände idag!!?

Lilla S sa mitt namn!!!!

Åhhhhhh!

Både C och jag började nästan gråta, det var så gulligt! Det lät typ så här; "aurraaa" hihihi ^^ Lilla sötnos! Kommer bli tufft att lämna honom :(

Update: glömde säga att alltid när vi frågar honom om mitt namn så säger han "snälla" på teckenspråk, mycket mysko, och det gjorde han även idag när han sa mitt namn :) Gulleplutt!

Och igår fick jag honom att säga; "mamma" till Christina, så gulligt. Och det låter liksom överdrivet gulligt också, önskar jag hade det på ljudfil. Typ; Maa maa.

Åh dessa barn!

Nostalgi

Hihi! Sitter och läser igenom min egna blogg, sicken nostalgi!! Så himla skoj att ha allt nerskrivet så man vet datum och tidpunkt och allt sånt! I love blogging ;) Det här hittade jag i början på min blogg, från 28 augusti förra året ;)

"Jag går också jämt och tittar om jag fått mail, då jag kan få en match när som helst (förhoppningsvis). Jag lever som vanligt i en drömvärld och hoppas att den första familjen jag får är perfekt (!) och att vi båda tackar jag och att jag får åka redan nästa vecka^^ Men nej nej, det vet jag att det inte kommer hända, som det stod i kuvertet; ha inte för höga förhoppningar!

Grymt!!!!!! Haha, för jag fick ju den första matchen , och den var perfekt, och jag fick inte åka efter en vecka, men däremot 2,5 ;)

Och, nej, kan inte ta bort det fetstilta och kursiva. :P

Dagsplan

Vad händer idag då? Jo, S ligger och nanar just nu, duktig pojke, och sen när han vaknar ska vi bege oss till Storytime i barnbiloteket. Idag får vi också reda på om det blir ett studiebesök på brankåren imorgon! Det hade ju varit superskoj för S, han älskar lastbilar. Sen åker vi tillbaka hem, äter lunch (S äter lunch) och klockan 12.30 ska vi åka till Williston för att käka sushi!! S måste ju äta innan dock, för annars kommer han vara ett vrak när vi åker dit ;) Fast det är klart, om han är för trött vid 12.30 så blir det ingen sushi, då får vi stanna hemma och C åker själv till plantaffären och barnaffären för att köpa grind. Håll tummarna på sushi!!

Vet inte när vi kommer hem, men om inte S sover i bilen sen så blir det mest största trolighet en till tupplur då. Sen är dagen slut.

Tror jag ska ta en promenad senare idag. Vet inte riktigt vart jag ska promenera än, men vi får se. Kanske utforskar stan lite norrut denna gången :) Körde förresten den rundan jag gick i söndags, och det visade sig att den var minst 3,5 miles (5.6 km) och jag trodde att det var en kort promenad!! För det var "bara" 1 timme :P Den 2 timmarspromenaden jag tog förra onsdagen var nog minst 7,5 miles vilket ju är 12 km!!!! Inte undra på att man var helt slut ;) Får se vad det blir idag :)

Kram på er!

Ni är så söta :)

Tack för att ni kommenterar ;) Gullepluttar :)

Ville bara ägna det här morgoninlägget åt yoga. Det är verkligen en toppenträning. Föreslår att alla går och testar det typ...nu ;) Den yogan jag gör är atletiskt yoga och den är mycket mer intenstiv än den vanliga yogan som i princip bara är meditation. Man sitter på sin matta mest och "AOOOOOOMMMMMMM":ar och leker med sina tankar, men den jag gör är mer som en träningsform. Har nu gjort yoga minst 6 veckor, kanske mer, eller säkert mer, och jag kände igår hur mcyket starkare och mer flexibel jag har blivit :) Jag älskar yoga för att det är svettigt, men inte fullkommligt uttröttande som spinning till exempel. Jag mår alltid toppen efter ett yoga pass, och nu börjar jag även längta mer och mer till yoga innan det är över så att säga ;)

Nu kommer hon tyvärr vara borta två veckor, synd det.

Testa yoga! :)

11 veckor

Jag blev trött på att tänka i månader och börjar nu räkna i veckor till min hemfärd istället. Ni kanske tycker att det låter som att jag bara vill hem, hem, hem...(och det vill jag ju iof) men jag kan bara inte sluta tänka på det nu eftersom vi har J som ska komma och ta över, det är liksom fixat, och det är så nära att jag liksom tänker på det jämt och ständigt. Men jag har en hel del grejer att se fram emot (vissa inte så mycket kanske ;) ) innan september.

PS; räknar veckorna från och med imorgon, tisdag, till den 14 september. Åker ju hem antingen 14, 15 eller 16.

Nu ska vi se om jag kan lista lite grejer som ska hända.

Imorgon: Förhoppningsvis sushi med C igen!
Torsdag: Eclipse med C!!
Lördag: 4 juni parad i Montpelier med C och S (K åker iväg, och ja, jag vet, det är INTE 4 juni på lördag)
9 juni: C har skrivit in det som vår spadag (en fredag, jippey!!! Långhelg :D)
16 juli: Silver Bay
20 juli: Färga håret
Senare i juli (runt 30:e): San Fransisco resa?
7 september: J lämnar Sverige för NY?
10 september: J kommer hit?
"14" september: lämnar Vermont och USA :) :(

Blandade känslor nu :P

Lite bilduppdatering :)

De här goda gubbarna åt jag till efterrätt igår :)



Här promenerade jag bland annat igår :)



Var och handlade mat med S på Hunger Mountain Coop :)



Om 20 minuter är det dags för yoga :)
Linne från Marshalls, byxor från Victoria's secret :)




Antar att det blir till att säga god natt till er i Sverige ;)

Förlossningsläkare vs. Barnmorska

Har nu googlat lite, och kom fram till att studietiden för de båda yrken är som följer;

Förlossningsläkare; 5,5 år på högskolan + allmäntjänstgöring minst 1,5 år + 5 år på specialistutbildningen = minst ca 12 år.

Barnmorska; 3 år på sjuksköterskelinjen + arbeta minst 1 år dom sjuksköterska + 1,5+2 år på barmorskeutbildningen = minst ca 6 år.


Ja... 12 år att plugga vet jag ju om jag skulle klara av direkt. Det skulle betyda att jag kan bli färdig förlossningsläkare när jag är 32. Däremot så får man ju lön under tiden som man gör sin AT och ST skulle jag tro.

Tror inte jag har något emot att vara sjuksköterska ett tag innan jag blir barnmorska, däremot så är ju lönen säkert lägre.

26,000 tror jag medianlönen för en barnmorska är.
En specialistläkare (allmänmedicin) tjänar allt mellan ca 36,000 och 80,000 beroende på var man bor. I Stockholm tjänar man ju mycket mer än tillochmed i Göteborg.

Där har ni det ;)

Jättemånga tack!

Gullepluttarna C och K gav mig extra lön denna veckan igen, då jag jobbat massa extra. Tack så himla mycket! :) Dem är så söta :) Jag behövde ju egentligen inte det, men man kan ju inte annat än att tacka och ta emot när de säger; No, no, let us do this for you! :)

Nu ligger S och sover (eller, nej, det gjorde han visst inte, men snart :) ), så då ska jag passa på att börja titta på Halvblodsprinsen. Spännande! Har inte sett den på läääänge nu :) Och om två dagar kommer Eclipse ut! Då blir det bio med C:)

Idag ska jag också handla mat med S :) Kommer bli mycket att handla, kylskåpet är typ tomt!

Ha en bra eftermiddag i Sverige! Min dag har bara börjat ;)

HPmys i sängen

Idag tog jag en en-timmes promenad bara. Men det räckte alldeles utmärkt. Man måste ju inte promenera i 2 timmar varje gång ;) Efter det åkte jag förbi biblan för att se om det var öppet (ville köpa lite superbilliga böcker, fast nu när jag tänker efter så kommer det ju bara att bli svårt att få hem dem...:S) mend et var det naturligtvis inte :) Så istället tog jag bilen till Blockbusters och hyrde Harry Potter och Fenixorden, och Harry Potter och Halvblodsprinsen. Blev så himla sugen på att se dem :) Har ju knappt hunnit se klart Fenixorden dock, och hade egentligen velat börja se Halvblodssprinsen nu, för den har jag bara sett en ynka gång, men klockan börjar snabbt närma sig läggdags.. tyvärr. Men det finns en dag imorgon också. Imorgon är det förresten dags för yoga! :)

Sen åt jag thaimat, och jordgubbar till efterrätt, mumma!!
Ville lägga upp en bild på de fina gubbarna, men funkar ju naturligtvis icke, så det kanske får bli imorgon, om jag orkar ta mig till Langdon.

Vet ni förresten att jag varit hemma i typ 5 timmar nu, men har fortfarande inte pcakt upp lilla väskan...JAG!!!!?
:)

Kram och god natt!

God Morgon :)

Hade världens problem att somna igår kväll. Somnade nog inte förrän vid 23 eller något, men jag vaknade ändå kvart i sju som vanligt. Inte mig emot! Jag älskar att gå upp tidigt numera :) Åt en frukost nere i frukostsalen, och sen planterade jag mig i mitt rum igen. Har flera ggr försökt få tag på C som är lite trött från gårdagens festande för att se om de behöver någon hjälp att packa, men så när jag går in där ser jag S titta på mig från spjälsängen, och antar att de vill att han ska sova, så smyger ut igen ^^ Så nu sitter jag alltså här. Har av någon anledning tänkt mycket på balen förra året. Saknar det :)




Härliga tider :)



Saknar er alla! :)


Pang på!

Hittade ett personlighetstest på en blogg (www.evelinas.blogg.se) som jag tänkte att, den måste jag ju testa! Och den stämde ju precis in på mig!!! Här kan ni göra testet!

http://se.41q.com/


Här är mitt resultat:



Coolt eller hur mamma ;)?

Minishopping

Var på en kort liten promenad med S förut, och då gick vi in på Marshalls. De hade faktiskt en hel del fina grejer, men jag köpte inte till exempel de söta skorna jag såg. Istället köpte jag ett rosa yogalinne, och ett par korta träningsshorts för mina promenader och så :) Känns som ett bra köp :) Skulle lägga upp bild på det jag shoppat, men så bestämmer sig blogg.se för att jag inte får göra det. Attans. Så testar ingen antingen senare, eller imorrn hemma. Vi får se. :)

Update: YES! Äntligen ;D

Och kul att höra att ni behöver min blogg ;) men självklart kul att få kommentarer här också :( Nåja. Jag vet att ni finns iaf.





Den här bilen såg jag utanför vårt fönster idag :D söt ^^


Barista?

Sitter här och läser bloggar och sånt, för S sover, och så mitt i allt bestämmer jag mig för att söka jobb på Espressohouse! :D Friskt vågat, hälften vunnet!

Eller, jag försöker skicka in min ansökan, men internet verkar bestämma sig för att vara dum idag. Rätt som det är så kan man inte skriva eller byta tabbar eller någonting alls, knas! Ska se om min ansökan skickas iaf :) Har ändrat på CV iaf, och lagt till alla bilagorna.. så, vi kan hoppas iaf :) Man vet ju aldrig!

Bild tagen från Espressonhouse hemsida, och trixad med för att göras snyggare :)

 

Ja det funkade ju till slut, så nu är min ansökan his dem! :) Men tydligen så sparar de asökningen i 3 månader, så om de vill ha mig, blir det ju väldans ont med tid för dem och mig ;) men om det inte funkar så skickar jag bara in ansökan igen i september :)

Så nu har jag sökt två jobb tills när jag kommer hem. Ett på banken i Vårgårda, och Espressohouse i Region Väst :) Och så har jag kanske Hemköp kvar också.

Kram alla goa!

 


Vill hälsa dig välkommen!

Idag har vi bestämt oss för att vi väldigt gärna vill ha J som vår nya au-pair! Välkommen till familjen J! (Anledningen till varför jag skriver J är för att jag inte vill berätta något om henne som skulle skada hennes privatliv, men om du går med på att jag skriver ditt namn, får du gärna meddela det :) )

J är en väldigt trevlig och underbart gullig tjej som kommer passa utmärkt i den här familjen. Vi ser mycket framemot att få träffa dig, i september :) Kom nu ihåg att inte stressa för mycket innan du åker, det kommer gå bra! Du har massa tid! Jag hade som bekant bara 2 ½ vecka på mig att göra mig klar för resandet :) Så ca 76 dagar är mer än tillräckligt :)

Det känns bra det här :)

Slänger in en bild från min första vecka i USA :)



Kram!

Midsommarbilder

Ska testa att lägga in fler bilder nu :)

Jordgubbar på bordet på midsommar


Matbordet :)


Inte van att lägga upp bilder, så därför är de lite för stora, men det ska det försöka bli ändring på :)
Kram!

(PS; kan inte ta bort det kursiva, knas)

Sushidisaster

Gudars! Igår såg jag och C verkligen framemot vår sushikväll på en restaurang här i "stan", så vi begav oss ut vid 4.30 för att hitta den :) Bara att Google Maps naturligtvis har slarvat bort den, så vi åkte runt i cirka 1 timme för att hitta det dumma stället, och vid det laget var ju självklart S helt utslagen och genomtrött i baksätet! Stackarn.

Så vi slängde i oss en seaweedsalad och ett par dumplings var, och sen bad vi snällt att få resten i en matkasse.

Sen när vi kommer hem, och ska försöka ge S mat, fast att han håller på och går i taket av trötthet märker vi att toadörren har låst sig! Alltså av sig själv... Det är ingen inne på toan... Så vaktmästaren spenderar typ 40 minuter på att fixa den, och då får S något i ögat som svider som syra och han får stresseksem av det och sen är det bara slut för honom, han vill sova.. Så sen åt vi iaf sushin inne i mitt rum.

Jisses vilken afton.

Nu när jag har bra internet ska jag testa att lägga upp några bilder.
Lilla mysiga åstranden jag var och badade i! :)Midsommardukat! Nu är ju inte maten med på denna bild dock. Men blommorna och dukningen iaf! :)

Wow, det lyckades!!!! Jippey!! Kanske kommer börja sätta mig på Langdon igen nu då för att göra bloggen roligare! :D Yes!
(Vi fick mörkt bröd i Saratoga, eller JAG fick :P)
(Stranden jag badade på)
(Midsommardukat)

Men, knaaaas

Jaha du. Här lägger man in ett megaroligt inlägg om hur knasig och lullig man är, och så läggs det inte ens upp. Mycket underligt! Knas hemsida det här blogg.se. Hmm.. Nåja.. Kommer inte ihåg vad jag skrev heller, så det får vara. Midsommar igår var iaf toppen! Väldigt skoj, blev lite flädernubbe också. Sillen var inte som den skulle alls (det var mer som typ inlagd makrill än sill) men såsen och potatisen var jättegoda. Gjorde även ett par riktigt fula och misslyckade ägg med majonäs, och det var ju goda också :) Glassen och jordgubbarna var det bästa jag ätit på mycket länge, åt 3 portioner också ;) Mums var det iaf. :)

Kram!

Jisses

Haha, jag vet inte ens vad jag skrev igår, men men :P Mår fortfarande bra idag, så det var nog inte så farligt då ^^ Vaknade runt 6, kunde inte somna om, så jag gick upp runt halv sju. Skönt att gå upp tidigt även fast man är lite trött tycker jag :)

Idag ska vi åka till Leominster, MA (PS: uttalas Lemonsteer, jag vet, galet)
Ska strax gå upp och äta frukost, sen jobba kanske 2 timmar, sen åker vi. Fast åkturen är bara typ 2 timmar också, det det blir ju inte så farligt. Ikväll ska jag, C och S äta sushi. Mumma! Förresten, igår någonstans på kvällen bestämde vi att vi ska på spa den 9 juli ^^ hahah, så vi får se om det blir av :) Och några dagar efter 30:e juni ska vi på Eclipse! Jippey!

Nu; frukost.
See ya!:)

Midsommarmys!

Nu har jag precis dukat bordet för lite midsommarmys :) Kan inte riktigt kalla det en midsommarmiddag, då det bara kommer vara lite potatis och antagligen fejksill, men man tager vad man haver :)

Var ute i spöregnet och plockade blommor också! Satte två blomvaser på bordet, den ena med 7 olika sorters blommor (hihi) och den andra med bara prästkragar för att de var så söta. Har även dukat med dessertskål och vinglas :) Mums på det!

Har även lagt små Sverigeflaggor på servetterna! Hihi!

Det blev verkligen en spontan Midsommar iår, men det gör det ju bara mysigare :)

Hmm, jag har verkligen försökt att lägga upp bilder, vill ju ha en sån mysig blogg med massa bilder, men internet segar :( otroligt irriterande..

Kram på er alla!

Midsommar

Ikväll ska jag fira midsommar med min värdfamilj :) För ikväll är ju tekniskt sätt väldigt tidigt midsommar i Sverige! Jag och S var och handlade potatis (inte rätt egentligen, men nästan), sill (tror att det är rätt, det var med senap, och tomat), dill, gräslök, glass och jordgubbar. Vi hade redan surkräm hemma ;) Så ikväll ska jag laga mat till familjen, och jag ska be dem att dricka vin, och det ska ätas vid matbordet naturligtvis, inte vid barbänken. Kanske K vill dricka snappsarna han fick av min familj ;) Skoj och mums ska det bli :) Jordgubbarna är från våra grannar, helt färska och underbara!

Annars har det inte hänt mycket. Berättade jag att jag gick en 2 timmar lång promenad igår? Det var toppen iaf :) Riktigt varmt, och fick en ful bränna på det, men skönt var det! :)

Just en, en tråkigt nyhet. Det visar sig att hon som gifter sig imorrn glömt berätta för sin blivande make (C's och K's vän) att hon sagt att det inte ska vara barn på bröllopet. Så nu har de så klart bråkat, tyvärr, och inga barn får nu komma, vilket i sin tur betyder att jag inte får gå heller. Attans. Det var ju ltie synd :( hade sett fram emot det.... Han, maken "C", är också rätt sur, och C och K här hemma också. De ville ju att vi alla skulle gå. Och alla de andra måste nu hitta barnvakter åt sina ungar som de trodde skulle hänga med. Jaja..

Nu ska jag återgå till bloggläsning medan S sover :)

Dumma blogg.se

Det är supersegt att ladda upp bilderpå bloggen. Tänkte nämligen att jag kanske skulle försöka mig på att göra det, men så funkar det naturligtvis inte. Funderar ärligt talat på att byta till blogger ^^ Någon som har något emot blogger? Skulle vara bra att veta vad folk tycker ;)

Men j*******vla skit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hundarna började skälla, IGEN, så S vaknade. Grrrrrrrr....... Han måste sova för vi har musicgroup idag.

Härlig, lång promenix

Efter jobbet idag tog jag bilen och parkerade lite ifrån stan, och sen promenerade jag runt lite. Eller ja, promenerade till ett ställe som heter Hubbard Park, klättrade upp 65 steg till ett torn och så en fin utsikt över Vermont, och sen promenerade jag tillbaka igen, nerför en 16% backe. Jisses. Var ute i 1 ½ timme faktiskt, en riktigt bra promenad. Och det var mysigt också:)

Nu är jag riktigt trött, vill lägga mig och sova snart, men middagen är fortfarande inte klar, får se vad jag gör åt det. :P So long!

Underbart!

Vid 3 tiden tog jag mitt pick och pack och åkte till en liten å för att bada och sola :) Det var riktigt skönt i vattnet! Trodde det skulle vara svinkallt, för det är ju en å liksom..men det var toppen temp :) Och jag var så överhettad att det var ännu skönare. Hoppade i två ggr tillochmed :)

Var lite jobbigt innan jag kom dit dock. Först så är min bil borta. Ingen har någon aning om var den är. Visar sig att han som passade huset medan vi var i NY tatt den till Cape Cod, utan att fråga. Jisses. Nåja, så jag lånade Wranglern, och den var naturligtvis tom på bensin. Så tankar den för typ 10 dollar. Det är rätt mycket här, bara att istället för att mätaren ska gå upp så tänds lampan som säger att det inte finns bensin! Vad tusan! Så jag åker till nästa bensinstation och stoppar in 7 dollar till. DÅ hoppar den upp till halva på mätaren. Galet! Bäst för W att han tankar min bil när han kommer tillbaka ;) hade precis fyllt den. Tusan.

Efter det tog jag mig till gymmet för min vanliga måndags yoga. Härligt som tusan. Svetten bara rann och man riktigt kände hur man blev starkare :) Gött.

Imorgon planerar jag att ta en lång promenix. Vi får se :)

Underbart!

Vid 3 tiden tog jag mitt pick och pack och åkte till en liten å för att bada och sola :) Det var riktigt skönt i vattnet! Trodde det skulle vara svinkallt, för det är ju en å liksom..men det var toppen temp :) Och jag var så överhettad att det var ännu skönare. Hoppade i två ggr tillochmed :)

Var lite jobbigt innan jag kom dit dock. Först så är min bil borta. Ingen har någon aning om var den är. Visar sig att han som passade huset medan vi var i NY tatt den till Cape Cod, utan att fråga. Jisses. Nåja, så jag lånade Wranglern, och den var naturligtvis tom på bensin. Så tankar den för typ 10 dollar. Det är rätt mycket här, bara att istället för att mätaren ska gå upp så tänds lampan som säger att det inte finns bensin! Vad tusan! Så jag åker till nästa bensinstation och stoppar in 7 dollar till. DÅ hoppar den upp till halva på mätaren. Galet! Bäst för W att han tankar min bil när han kommer tillbaka ;) hade precis fyllt den. Tusan.

Efter det tog jag mig till gymmet för min vanliga måndags yoga. Härligt som tusan. Svetten bara rann och man riktigt kände hur man blev starkare :) Gött.

Imorgon planerar jag att ta en lång promenix. Vi får se :)

Myshelg med S

Nu är vi tillbaka hemma i Vermont. Det var faktiskt en riktigt mysig helg i Saratoga. Jag och S spenderade MASSA tid tillsammans, massa massa! ^^ men det var mys. Fick natta honom, leka med honom direkt på morgonen, mata han i princip alla hans mål och snacks :) Gullunge var han ^^ Vi blåste bubblor ("BABOOOOOOOO!!!!")  typ 50 procent av tiden och resten av tiden sprang vi runt runt runt i rummet :P Mysigt.

Tyvärr känns det som att jag bara kommer honom närmare nu, fast måste åka hem om 3 månader, och då kommer det bli extra svårt :(

K och C säger att de hör honom säga mitt namn ibland, fast jag sitter typ och "spacear out" (i bilen alltså) så hör det inte. Hmm. Måste lyssna nogrannare :) Gull!

Verkar som att jag bara ska jobba lite till idag. De vill att jag ska göra något för mig själv. Det har de nog rätt i, fast kommer ju saknar S då^^ hahaha. Nej, vi får se vad som händer :)

Kram


Nämen!

Lyssna på detta då: Idag fick jag MÖRKT bröd till min middag på Roomservice! Helt otroligt ju! Alltså verkligen mörkt bröd. Det mörkaste "mjuka" brödet jag sett typ sen jag lämnade Sverige ^^ Så New York borna kan ngt iaf ;) Fast nu är vi ju iof i norra NY staten, och det är ju något helt annat ^^

Tog en liten promenix förut, men det var så fruktansvärt varmt så kunde inte njuta av den!!!! Var tvungen att svalka ner mig med en glass ^^ Och en Snapple Diet, men sen märker jag att det finns Aspartame i den, och vem fasiken vill dricka det, så tappade lusten. Glassen var god iaf. En snickersglass i cone, coolt :) Sen på vägen utifrån bensinstationen (där jag förresten nästan glömde min plånbok!!!!!! Jisses, det var läskigt) kör en bil upp till mig och där inne sitter två killar. Killen i passagerar sätet frågar mig vart jag är på väg. Hem svarar jag lite uttråkat, och han frågar om han får hänga med, hahahahah! Hmm, neeeeeeej..... Eller ja, hade jag inte vart tvungen att gå hem för att sitta barnvakt så ;).. Nej skoja bara :P Vem sjutton raggar så där ändå.. nåja..

Ja, nu har jag som sagt ätit mat, och det blev ngn äppel brie fylld kyckling som var kall (!) och potatismos (som var väldigt god faktiskt!) och med det fick jag sallad och bröd.. Helt okej. Förutom att köttet var kallt då. Skulle klaga, så ringde och bad dem hämta maten, men då säger hon bara att jag ska lämna det utanför dörren, och sen lägger vi på. Så blev inget med det. Attans.

Yey, crepes utmaning på Throwdown!! Ska se det nu :)
Bye!

Saratoga

Sitter nu på hotellgolvet i Saratoga. Mysigt hotell, inte för avancerat men fint ändå :) Jag ska sova på en bäddmadrass, men det är ju helt okej. S sov inte alls på hela vägen hit fast att han var SVIIIIIIIIIIIIIIIIIIITRÖTT, sov inte läge alls och nu ligger han och skriker. Verkar som han är lite orolig för att vi är på ett nytt ställe igen. Gillar inte att resa den där lille :)

Jobbar nog egentligen inte just nu, men kan ju inte hjälpa att hjälpa, hahah :P Ska iaf ta över när de går på konsert ikväll. Beställa roomservice och så. Gott.

Såg ett par bilder på Vicotorias bröllop, synd att man inte kunde se det Live. Blev så rörd när jag såg bilderna bara. Det är väl egentligen det enda som är fräckt med en kungafamilj:P det gör ju inte så mycket annat ^^

See ya :P

Lunchdejt med S ^^

Idag var jag ute på lunch helt själv med lilla S :) Han skötte sig så bra så :) Han brukar vara fullkomligt galen när vi är ute på lunch, men som att han visste att det bara var jag som var där var han extra snäll :) Duktig kille.

Jag åt middag på Skinny Pancake idag. Inte direkt nyttigt, men äsh... tog en Love Maker, dvs nutella och jordgubbar i en crepe med grädde vid sidan :) Åt också en mjukglass för att det var så satans varmt idag :P Gott var det.

Tänkte gå på bio, men orkade inte med det.

Imorgon ska vi till Saratoga. Ska bli mys. Får lite bonus på lönechecken tack vare det, och det är ju väldigt snällt av dem, även om jag försökte övertala dem om att de inte måste göra det. Skickade även in mina läxor till Silver Bay idag, så nu är det enda jag har kvar själva helgen, och det är ju inte så farligt. Gött. Sen är jag klar med skoldelen av det här året. Det minst roliga alltså :P

Internet cpar. Hoppas detta inlägg kommer upp :P

Vad ska det bli av Laura?

Har ännu en gång spenderat lite tid med att fundera över vad jag ska göra av min framtid.. Vad kommer jag bli när jag blir stor?

Jag har faktiskt bokat tid på flygledartest i Malmö nu för den 29/9 iår. Fast sen igår, en dag efter att jag bokat den så kommer söta C och säger att du är "en så trevlig älskvärd människa, nästan överväldigande trevlig, så jag tycker du borde bli en barnmorska, eller iaf arbeta med människor..." Det var trevligt att höra att någon tycker att man ska bli barnmorska iaf, men gud, jag orkar inte ångra mig så här hela tiden. :P
Varning för egoinlägg: jag håller med, jag kan vara för trevlig ibland.. ibland låter jag andras välbehövande gå före mitt egna. Vill göra alla andra glada, men glömmer bort att det jag gör för att göra andra lyckliga kan göra mig olycklig. Varför är jag sån egentligen? Det är väl både bra och dåligt antar jag. Så borde jag jobba med människor? Det gör man ju verlkigen inte om man sitter i ett mörkt flygledartorn och stirrar på en tvskärm dagarna i ända. Barnmorska då? Ja, det hade vart skoj, det har jag ju velat bli länge... men man tjänar ju inte megabra... och varför jag ska behöva bry mig om pengar ändå? Huvudsaken är väl att jag är lycklig? Barnläkare då? Jo, det hade ju funkat, men det känns inte hundra % rätt på något sätt.

Så... om jag skulle se det hela ur in egna synvinkel, för att göra MIG glad, så skulle jag plugga till barnmorska och skita i vilket. Men eftersom jag vill göra andra glada, så skulle jag nog plugga till läkare, för att visa andra att; Se, jag kan också. Även om jag inte vill?

Gudars, jag vet inte.
Kommentera? Ni är så tysta, mina läsare..skriver jag för någon överhuvudtaget eller är jag helt ensam här..
Ursäkta mitt dåliga humör.

VS igen

Attans, måste bara spendera och spendera på det där dumma Victorias ;) Okej, måste och måste, vill... Behöver ett par nya leggings då mina gamla äntligen gett upp.. och så har de naturligtvis köp 2 för 20 på leggings och linnen, så måste ju köpa ett linne också.. :P Äsh, 20 dollar är inte hela världen. Det ordnar sig nog :P Och leggings är ju varje tjejs rätt i samhället!

Annars, har det inte hänt så mycket de senaste dagarna. Bara jobbat som vanligt, och arbetat på den där dumma uppsatsen typ nonstop de senaste dagarna :P Nåja, den är nästan klar nu :) Sköööööönt.

På lördag morgon åker vi till Saratoga. C och K ska tydligen dra runt 3pm tiden till konserten och då är det jag som tar hand om S. Samma på söndag. Vi åker hem på måndag. Samma vecka på fredagen drar vi oss iväg till någon gård i Mass där C's och K's vän K ska gifta sig :) Vår K ska vara bestman i bröllopet, och alla vi andra ska sitta i publiken. Det blir nog skoj. Och sen ska jag fly med S när han blir trött.

Vill att familjen ska lämna staterna någongång så att jag slipper få ångest varje gång jag ser Good Morning America på tv med Times Square i bakgrunden. Så nääääära men ändå så långt borta...

Puss, hej

Amerikanskt bröllop

Pratade med C igår om det här med bröllopet jag också fått en inbjudan till, och det verkar som att hon vill att jag ska följa med, så vi ska testa att gå allihop! :) Skoj, då får jag ju se ett äkta amerikanskt bröllop också ^^ inte för att jag tror att skillnaden är särkilt stor, men men :) Ska bli skoj :)

Igår var jag på yoga igen också. Denna gången skulle vi testa att stå på händerna, men det var mycket svårare än att stå på huvudet. Så jag stod på huvudet igen istället :P Och för er som undrar så stor jag inte bara på huvudet, jag lutar på armarna iaf, typ armbågarna, eller ngt.... :P

Har inte hört något från CC än, men tror att jag inte kan få mina datum bekräftade innan jag har gjort klart mina credits, men det kommer... om en månad är nästa Silver Bay kurs så :)

Ngt mer...?? Hmm... Tror inte det.

Nu är det gjort

Nu har jag skickat in mina förslag på mitt avresedatum.

14, 15, 16 september.

Vi får se vilket av dem det blir, men det blir iaf en av dem 3. Jisses... Konstigt att man är här nu.

Hej då!

Igår sade jag ännu en gång hej då till min familj på en flygplats.. det var inte lika smärtsamt denna gången iaf. Var lite deppig över det kvällen innan, och på morgonen, men det gick över snabbt för vi ses ju ändå om 3 månader igen. Om 3 månader åker jag hem... helt galet. Tiden kommer bara flyga förbi då det är sommar, och vi kommer ha fullt upp hela tiden.. Och den dumma Silver Bay helgen måste klaras av också... grr... måste ju göra den läxan, tänker på det heeela tidne, men blir aldrig av!! Bah.

På lördag ska vi tydligen till Saratoga. C och K ska på konsert då. Och helgen efter det ska vi till bröllop. Jag fick tioochmed en inbjudan, men tror vi tackar nej till min inbjudan då jag åker med för att sitta barnvakt. Ingen fara.

Hmm, vet inte vad mer jag har att skriva.. saknar familjen redan.

Hej då!

Igår sade jag ännu en gång hej då till min familj på en flygplats.. det var inte lika smärtsamt denna gången iaf. Var lite deppig över det kvällen innan, och på morgonen, men det gick över snabbt för vi ses ju ändå om 3 månader igen. Om 3 månader åker jag hem... helt galet. Tiden kommer bara flyga förbi då det är sommar, och vi kommer ha fullt upp hela tiden.. Och den dumma Silver Bay helgen måste klaras av också... grr... måste ju göra den läxan, tänker på det heeela tidne, men blir aldrig av!! Bah.

På lördag ska vi tydligen till Saratoga. C och K ska på konsert då. Och helgen efter det ska vi till bröllop. Jag fick tioochmed en inbjudan, men tror vi tackar nej till min inbjudan då jag åker med för att sitta barnvakt. Ingen fara.

Hmm, vet inte vad mer jag har att skriva.. saknar familjen redan.

Cleaning Spree

Eftersom jag kommer att köra C's Jeep på torsdag ville jag göra något som tack (^^) så jag städade den. Eller, iaf så mycket jag kunde städa den medan S sov. Kunde inte dammsuga den tyvärr, men det planerar jag att göra ikväll efter jobbet. Tömde den iaf på sopor, jisses vad mycket skit det var där inne! En hel matkasse full med sopor^^ och lika många av C's leksaker ^^ Det är ju "the baby mobile" så det är väl förståeligt iaf.. men alla tuggummipapper... hmmm... Och typ 10 halvfulla vattenflaskor ^^ Tvättade fönstren också, och alla ytor och sätena..

Sen skulle jag tvätta, och upptäckte att tvättmaskinen vägrar ta emot sköljmedel, så var tvungen att tvätta hela den grejen också.. ush vad mina händer är torra nu... aj... och nu vaknade C... So, see ya :)

Idag stod jag på huvudet

Efter jobbet idag åkte jag till yoga, och gissa vad, jag stod på huvudet!!! :D Haha! Coolt var det, och nu har jag ont i ena armbågen, haha, men men :P Går nog över snart ^^ Det här är helt klart den bästa yogaklassen någonsin ^^ Lyckades också gå ner och göra en U-form baklänges ^^ "gick neråt" bakåt på en spegelyta och stod sen där på alla fyra fast in och ut :P coolt.. och obekvämt ^^

Sen åkte jag på övningskörning med den stora Chevy Tahoe'n, den som jag ska hämta familjen i :P Vi körde till thairestaurangen och köpte mat, och sen åkte vi hem igen. Det var lika lätt som den andra jeepen :P Fast kan inte direkt se att jag kommer få plats med allas packning där i heller, vet inte hur sjutton jag ska göra... hmm...

Nåja.. :)

Nattinatt!

Fixat och donat

Medans S sprang runt och lekte på övervåningen vek jag tvätt och efter det skulle jag göra i ordning sängarna åt familjen :) När jag letade efter påslakan och sånt så bestämde jag att deras linneskåp såg förfärligt ut så jag städade där inne också ^^ känns mycket bättre nu :P Och sen kunde jag inte göra iordning Teeles och Raidos säng för det verkar som att någon sover där just nu. Så väntar med det tills imorgon eller onsdag, lade iaf ut allt jag behöver. Och så gjorde jag iordning den sängen jag ska sova på här i huset (eller ja, vi får se om Raido kanske vill sova där iaf, eller om jag sover där, vi får ta det problemet när det kommer). Och eftersom jag sover i min säng imorgon kväll så fixar jag mammas och Stigs sängar på onsdag morgon också eller ngt :)

Jeeeey!

Syskonen har nog grillparty just nu, bli inte för fulla bara, annars släpper de inte på er på planet imorgon ;)!!!
Mamsen är i Napa

Men imorgon kväll är de alla här!!! :)


Fixat och donat

Medans S sprang runt och lekte på övervåningen vek jag tvätt och efter det skulle jag göra i ordning sängarna åt familjen :) När jag letade efter påslakan och sånt så bestämde jag att deras linneskåp såg förfärligt ut så jag städade där inne också ^^ känns mycket bättre nu :P Och sen kunde jag inte göra iordning Teeles och Raidos säng för det verkar som att någon sover där just nu. Så väntar med det tills imorgon eller onsdag, lade iaf ut allt jag behöver. Och så gjorde jag iordning den sängen jag ska sova på här i huset (eller ja, vi får se om Raido kanske vill sova där iaf, eller om jag sover där, vi får ta det problemet när det kommer). Och eftersom jag sover i min säng imorgon kväll så fixar jag mammas och Stigs sängar på onsdag morgon också eller ngt :)

Jeeeey!

Syskonen har nog grillparty just nu, bli inte för fulla bara, annars släpper de inte på er på planet imorgon ;)!!!
Mamsen är i Napa

Men imorgon kväll är de alla här!!! :)


BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!!

Det regnade hela dagen igår, fast jag ville ändå äta lunch ute, så jag valde Rhapsody, för de har nyttig och god mat. Så promenerade hela vägen dit i regnet, fötterna helt blöta, och så är det stängt.. Så promenerar istället till Onion River Sports, för jag köpte en stegräknare där som slutade funka så fort jag kom hem, och ville lämna tillbaka den, Fick en check iaf och sen gick jag istället till Langdon för att äta lunch. Beställde en hummussallad, och den var jättegod :) Förutom att när jag efter ungefär halva salladen ser en krypande äcklig kackerlacksliknande insekt på tallriken.... FYYYY FAAAAAAAAAAAAAAAAN! Slutade äta direkt och gick... ville inte ens tala om det för dem, var så äcklad. Fast borde ju gjort det, då hade de säkert bjudit på salladen.. bläää..... USCH USCH USCH.

Iaf, efter det bestämde jag mig för att gå på bio, lägga tankarna på annat. Såg Killers... den var grym! Ni måste se den, jätterolig var den :)

Resten av dagen spenderade jag i sängen ^^

Nu är det måndag, och imorgon (riktigt snart faktiskt på grund av tidsskillnaden) lämnar syster och bror Sveriges gränser och kommer hit!!!! Imorgon kväll anländer de :) Och jag har funderat, jag MÅSTE ju få sova i samma hotellrum som dem utan att betala, undrar om jag kan göra det!! Undrar om det finns rum!!? För då kan jag se dem imorgon, istället för på onsdag!! :P Måste fråga mamsen hur många sängar de har :P Antagligen två :S Hmm, nåja..

Har Hitta Nemo på, har inte sett den på evigheter :P
Och ikväll blir det yoga :D

So long!

Glänsande

Idag tog jag tag i uppgiften som legat och gnagt i bakhuvudet på mig ända sen jag först satte min fot här i Vermont; städa min bil. Eftersom vi bor på en gård känns det så onödigt att städa bilen, och det gör C och K också, men nu när min familj kommer över, så måste jag ha iaf EN ren bil att köra runt dem i. Så jag städade den röda forden. Det tog ca 3 timmar att bara städa innuti bilen, så jag bestämde mig för att köra igenom en biltvätt för att göra utsidan.. kostade ju bara 8 dollar. Inte så farligt. Iaf, bilen var sååååå smutsig, var tvungen att först damsuga i en timme, och fick fortfarande inte bort all skit, svårt att nå alla ställen. Sen var jag tvungen att torka bort allt dam med en swivelsweeper duk, och sen tvätta med tvål och vatten, och SEN spraya med någon rengörningsgrej och torka bort det... jisses... Den känns renare nu, men det finns ändå massa saker kvar som inte går bort. De kan inte ha tvättat den bilen på flera år ^^

Sen tog jag mig en sen lunch på Skinny Pancake, en kaka på La Brioche, och en iste på Langdon. Anledningen till isten var att den söta killen var där igen, såg han när jag skulle köra hem. Så jag parkerade och gick in, men när jag kommer ut igen så är han påväg bort. Fasiken.. Killen i kassan distraherade mig också, han började typ flörta med mig fast att han såg ut att vara 30 år gammal... eller ja, det vet jag iof inte. Men inte min typ iaf, mohawk och massa konstigt.. nåja... så när jag går tillbaka till bilen med den dumma isted ropar en kille på andra sidan vägen "You wanna hang out with me??!", och gud nej tänkte jag, så svarade bara "Noo, I'm going home!". Tss.. :P Hade den söta killen jag spanat in i flera månader frågat mig detta hade jag svara "Sure, nemas problemas, I'll be right over", men han lyckas alltid glida ur mina fingrar...

Nu sitter jag bara i sängen och slappar, städat upp rummet lite och så... funderar på hur jag ska lägga upp den kommande veckan, för det ska regna på onsdag, dagen då jag plockar upp familjen. Typiskt.. Aja. Och imorgon ska det bli jättekallt! Bara 58 F eller ngt!! Och de har tornadovarningar ute!! TORNADO! Vi får hoppas att den INTE kommer hit..

Åh jisses...

Igår kom jag hem från min resa till LA, Las Vegas och mamsen.

LA var inget att ha. Det enda som var roligt egentligen var att se Hollywood skylten och mamma :P Vi cruisade också igenom Beverly Hills och kollade in på vaxmuseet, fast där blev jag mest sur eftersom det stod "Coming SOON Robert Pattinson..." Attans. Annars var staden som ett enda stort getto tycker jag. Och så fruktansvärt utspridd. Vi tog en jättelång promenad på stranden i Santa Monica också.

Bilturen till Las Vegas var låååång. Mamsen ville åka till några träd, och vi skulle också till Death Valley, men jag insåg snabbt att det skulle ta två dagar att göra den resan så något fick gå, och det blev träden, för även om de var coola var de fruktansvärt långt borta. Death Valley var också bara öken, så det var ju en flopp. Men Las Vegas var coolt! Fast även där låg allting väldigt mycket längre bort än man trodde. Strippen var ju 6,5 km lång, och tydligen skulle vi gå hela vägen och tillbaka, fast det blev tillslut inte hela ändå :P Eller ja, när i åkte tillbaka till Las Vegas senare i veckan insåg vi att vi var ganska nära slutet! :)

Vi var där i 2 nätter (på Circus Circus), och dagen efter det åkte vi till Grand Canyon. Det var riktigt coolt! Fast vi kom dit rätt så sent, så fast att man måste betala för 7 dagar var vi bara där i typ 2 timmar. Men senare såg vi att den tiden på dygnet vi var där var ju den finaste tiden var dagen där... då alla klipporna var röda och så :) Så det var ju bra! Den natten sov vi på något Inn, som var helt okej faktiskt, och sen åkte vi tillbaka mot Las Vegas, eftersom det var därifrån jag skulle flyga tillbaka hem. Den natten bodde vi på Luxor (pyramiden) och promenerade lite till på strippen, det vi hade kvar :) Jag köpte mig ett par Guccisolglasögon, fick prutat lite också då faktiskt, då jag inte köpte dem i Gucciaffären utan en glasögonaffär. Snubben som sålde dem till mig var trevlig, så jag viftade bara lite på ögonfransarna och vips så var de 50 dollar billigare.. :)

Det var jobbigt att gå upp på morgonen för att flyga hem, men det första flyget gick bra iaf. Den korta hit var försenad en timme, så det var ju lite surt. 2 minuter innan vi boardar ramlar en 3:årig liten tjej och får världens håt i bakhuvudet, och blodet rinner överallt. Polisen kommer, och sen också en sjukhussäng och de rullas iväg. Hon klarar sig dock, hon var mest rädd, och hade ont, men de skulle nog bara sy.

På planet sitter jag bredvid en kille som var jättetrevlig, 31 år tyvärr :P Han berättade hur han bor på Hawaii, är brandman, ska jobba i Dubai och allt möjligt. Skoj.

Idag upptäcker jag att S har förändrats något förfärligt medan jag vart borta, han springer runt och gör vad han vill, och blir supersur om han inte får göra vad han vill. Fast han vinkade iaf till mig som vanligt när jag kom in i huset, han vinkar inte till någon annan, bara mig, det är gulligt tycker jag:)

Idag ska jag också sitta barnvakt åt C's kompis barn och S i 1 & ½ timme i slutet på dagen. Får se vad vi hittar på... Sen blir det till att sova... är såå trött... och har massa tvätt att göra.. gah..

So long


RSS 2.0