Mail from US Matching Team

Satt och läste Breaking Dawn, som vanligt med sinnena på spänn efter det där "du-mail-ljudet", när det plötsligt låter! Tittar upp och ser att en ovanligt lång och oigenskännlig adress poppade upp. Springer fram till datorn och ser att jag fått mail från CC! Då blir man ju bara galet överlycklig! Dock var det inget "You have a match mail!". Däremot sa de att de är mitt i att hitta en familj åt mig:) Så nu ska det nog inte dröja så länge till, hihi! Hoppas det kommer ett till mail snart!!

Kantareller

Igår var jag och familjen och plockade kantareller. Vi hittade så himla mycket! Massa kilo, massa massa kilo. I vilket fall som helst, mamma och Stig rensade hälften igår och jag resten idag. Sen gjorde jag en kantarellpaj^^



Idag fick jag också veta att min stackars tå, som har haft nageltrång (ursäkta äcklet) i cirka 13 veckor eller ngt sånt, äntligen ska få opereras. Inte för att jag vill operera mig, det vill jag verkligen inte, usch va läskigt. De ska skära av halva nageln. Blä! Och AJ!

Inget nytt på au-pair fronten dock.


So long

Skicka in

Nu har jag klistrat ihop kuvertet och satt på två frimärken. Vad då för kuvert undrar ni? Jo, den med beställningspappret för försäkring och medlemskap i Au Pair klubben, och Cross Cultural Adaptility Inventory också känns som CCAI. CCAI är ett test om alla blivande au-pairer måste göra. Den innehåller 50 frågor för att ta reda hur väl man kan anpassa sig till en annan kultur. Kom fram till att jag är en duktig kroppsspråksläsare, men att jag är sämre på flexibilitet och självstänghet i tex diskusioner:P Helt enkelt att jag gära håller med mina kamrater istället för att säga min egna åsikt..kan stämma lite...men bara liiiiite:P

Iaf ska jag skicka in detta imorgon..sen är det bara att fortsätta vänta på match, och läsa handboken, som är TJOCK!


Hejsvejs

The Pink Envelope

Japp, den har ramlat ner i min brevlåda! Det var verkligen på tiden!! Och Citymail klagar på posten, det var inte posten som väntade 3 dagar med att lämna över den, säger jag bara!

Aja, men nu är den här iaf, kanske man kan sluta gå runt som ett freak och vänta posten, känner mig som raka motsatsen till Mr. Dursley när han vill hålla ugglurna UTE ur huset. Haha! Men men, det var en hel jäkla del papper i det där kuvertet kan jag tala om. Formulär som ska fyllas i, papper som ska skickas in, pengar som ska betalas, val som ska göras, böcker som ska läsas! Haha, ska nog snart börja fylla i lite papper, ni känner mig; allt ska vara gjort snabbt, inget ska ligga och skräpa. :P

Jag går också jämt och tittar om jag fått mail, då jag kan få en match när som helst (förhoppningsvis). Jag lever som vanligt i en drömvärld och hoppas att den första familjen jag får är perfekt (!) och att vi båda tackar jag och att jag får åka redan nästa vecka^^ Men nej nej, det vet jag att det inte kommer hända, som det stod i kuvertet; ha inte för höga förhoppningar!

Det var allt för idag, nu ska jag se på Sex and the City, och titta igenom det där personlighetstestet som ska göras:P

So long!

Jaja

Inget brev idag heller, men däremot fick jag fakturan Xd. Kul att de vill att man ska betala, innan man ens fått beviset på att man är antagen till programmet:P Men men, jag ska inte betala förän 3 veckor innan jag åker, så posten har ju gott om tid att skicka över mitt besked:P

Längtade som en idiot efter det där jäkla brevet, men kom då på att jag ju ändå kan komma åt hemsidan. Jag antog att eftersom jag ändå är antagen kan jag ju försöka logga in. Så jag skrev in min mejladress på "glömt lösenord eller användarnamn" och vips så fick jag det i inkorgen! Toppen:) Nästa steg: vänta på match, och göra den där dumma au-pair filmen...gah!!! Pinsamt. Satt och kollade igenom massa för att få inspiration, men man blev bara dummare i huvudet av det kändes det som:P

Suck:P

Mini

Skulle skriva att jag inte hört något mer från CC, men naturligvis så är det precis det som händer precis när jag sitter och skriver! En trevlig tjej som heter Ida ringde nyss och sa att hon fått min ansökan, och hon älskar tydligen mitt kollage och hur jag satt ihop det! Toppen!:) Hon berättade att de ska skicka antagningsbesked till mig nu, hon skickar idag så den skulle komma någon gång i mitten av veckan, så onsdag kanske:)? Hon sa också att hon brukar hitta massa frågor att ställa om ansökan men att hon bara fann ett i min, och det var om jag har något mellannamn^^ men nej det har jag icke så allt stämde:) Och hon sa att jag fått den högsta nivån på engelska man kan ha!:) Grymt!

Nu sa hon också att jag verkligen borde göra en videofilm, för att värdfamiljen skulle kunna höra min engelska, bah!! Hur i skjutsingen ska jag klara av det:P får be en av mina söta vänner om hjälp kanske;);)

Spännande, så nu börjar det typ!

Har också funderat på om jag borde köpa en mini-pc att ta med. Den här bärbara är alldeles för tung, det står på Dells hemsida att den ska väga 4 kg, det känns som en understaitment:P en mini väger bara 1 kg. Det är nog mest ett märke som står ut - Acer Aspire one. Men brorsan rekommenderade också MSI Wind, dock fanns den typ inte att köpa någonstans. Men de är rätt så dyra ändå, skulle vilja ha något som är lite billigare, har ju inte allt för mycket pengar:P

Sen har jag massa frågor egentligen: ska jag sälja min Dell för att spara pengar? Eller spara den för att jag kommer vilja ha en stor när jag kommer hem? Eller ska jag köpa en dator i USA som jag sen måste köra med adapter hemma för att den har en annan sladd? Eller vad ska jag köpa för mini egentligen!? Några tips? Snälla snälla, om ni har några tips, skriv det då:)

Måste också börja kolla på resväskor på riktigt..det här kommer bli dyrt!

Bekräftelse

Fick precis ett samtal från Daniela, hon meddelade mig bland annat att hon ringt referenserna, och allt såg bra ut. Hon sa också att hon tyckte mycket om mitt kollage och mitt brev, och förstod att jag lagt ner mycket tid på de *tackar och bugar*^^ sen så frågade hon mig lite random saker; om mitt pass var giltigt, hur många barn jag skulle kunna ta han om max (3) och så vidare:) Sen så överraskade hon mig totalt genom att säga att tydligen så har min intervjuare missbedömt min engelska, det märkte hon genom att läsa mitt utomordentliga brev^^, så hon ville köra ett nytt test med mig, på telefon!:P Men det fick bra, och hon höjde min nivå! Toppen, nu är det kanske lättare att få en bra match:)

Sen så sa hon att hon direkt skulle skicka den upp till Stockholm så att de kan dubbelkolla allt och se så att allt bra rätt (men det var det, sa Daniela^^) och sedan skulle de skickade den till Boston. Via fax hoppas jag annars tar det ju en helt evighet!:P Men så fort den kommit till Stockholm, skulle jag får kuveret sa hon:) Yey:)

Nu är det bara att vänta igen, synd att mina Twilight-böcker på engleska inte kommer förän nästa vecka heller, annars hade jag kunnat sysselsätta mig med det iaf^^ Men men:)

Byebye


Referenser

Nu fick jag precis veta av Sussie att CC ringt henne! Hon sa att hon varmt rekommenderade mig^^ så sött:) och tydligen så såg mina papper jättebra ut!:)  YEY! Så, detta betyder att de har börjat kolla upp mina referenser!!!! Grymt:) Men nu börjar jag bli nervös på riktigt:S

Postat!

Nu ligger det tunga kuvertet på posten! Och det var tydligen tungt, det krävdes 4 frimärken!! Helt sinnessjunkt. Men men, ser framemot att få det rosa kuveret på fredag:D Det heliga rosa kuveret:D Sen börjar matchningen:D:D:D:D

Men, ja, ska förklara lite vad jag gjorde idag. Planerna var att åka till Alingsås, hämta passet, posta kuvertet, köpa massa spännande böcker och läsa dem på trapporna vid vattnet med en mjukglass i händerna. Istället fann jag mig själv kuta till polisen för att hämta passet (fanns inga parkeringsplatser, så fick ta en korttidsplats) och skriva in passnummret i ansökningshandlingarna. Klistrade ihop kuvertet och upptäcker då att jag inte har skrivit någon adress på kuvertet! Korkat eller vad?? Glömde också fråga var posten låg i alingsås^^

Aja, tänkte jag, får väl iaf gå och köpa böcker då. Men då kommer jag plötsligt på att jag glömt föra över pengar till kortet! Hade 9 kr! Som tur var hade iaf lite pengar i plångboken, och fick bytt boken och köpt en ny iaf..tur:)

Så drar hemmåt, ringer CC och frågar om adressen som är en helt annan än den jag tänke på, och går till Ica för att posta. Och där får jag veta att jag behöver 4 frimärken!

Men men, nu är det postat! Jag hoppas på det här: den hinner komma till Göteborg tills imorgon, och de är snabba nog att skicka det rosa kuvertet till mig på fredag:D jaja, vi får se:)


Kramkram

Sista fixen

Ägnade lite av förmiddagen åt att fixa det sista med ansökningshandlingarna. Ska ju skicka in allt imorgon så då är det bäst att allt är klart. Kollade igenom så att allt var i fyllt och lade till grejer där jag missat. Kopierade också allt, förutom kollaget som inte gick att kopiera helt enkelt. Men om mina handlingar, mot all förmodan, skulle komma bort i posten så får jag helt enkelt göra om kollaget. Vi får hoppas att det inte inträffar.

Tog lite bilder, så att alla ni som inte ansöker till Au-pair ska se hur många papper det är som ska fyllas i och fixas med!:P
Ps: första sidan på det personliga brevet är dubbelsidigt!


     
           Alla papper!               Personligt brev       Smygtitt på kollaget


Om ni vill ha fler bilder från kollaget får ni hojta! Vet av egen erfarenhet att man är lite förvirrad när man ska sätta sig och pilla med det;)


Och kommentera gärna, det är ni lite dåliga på tycker jag;)

Härligt vitlökig och fräsch lunch!

Fräscht, luftigt och supergott, och det jättesnabbt ! Bra tips till alla er blivande aupairer ;) Ps: passar som kvällsmat också;)

Du behöver:
2 skivor luftigt bröd (t.ex. Pågen Javisst!)
1 tomat
1 avocado
2 skivor salami
Philadelphia färskost (vilken sort som helst)
Vitlök
Krydda (t.ex. Basilika)

1. Stek brödet på bägge sidor i lite olivolja.
2. Hacka avocadon och tomaten.
3. Lägg den ena brödskivan på en tallrik och smeta på färskosten.
4. Stek salamin några sekunder på bägge sidor (den ska bara bli lite varm).
5. Hacka fint eller riv vitlöken och lägg sedan på färskosten.
6. Lägg på salami, och de hackade grönsakerna och toppa med basilika.
7. Lägg den andra brödskivan ovan på.

Lätt som en plätt!


   

Njut:)


Barn

Träffade de små krabaterna Tindra och Nova och deras föräldrar idag. Sicka små sötingar^^ Och tydligen gillade de mig allihop så ska passa dessa små busfrön lite då och då:) Perfekt att öva innan man åker iväg så att man har nattningsrutinen och så klar:P Sa också till dem att jag gärna tar barnen till Borås Djurpark någon dag, då blev det mycket tjat: ska vi åka nu? Eller imorgon, eller imorgonimorgon?? Haha, ja de var gulliga:) De ska iaf ringa mig när jag behövs!

Allmänt så står det rätt så still på aupair fronten. Ska väl snart ta och ringa Svetlana också och se om bebisen har kommit:)

Nu ska jag fixa något att äta!

Kramkram:)


Applicationsform

Hej alla ni som är klara med era ansökningar, hur gjorde ni med bilden på er själva på applicationform? Kan man skriva ut den på sin vanliga skrivare eller måste det vara en bild på fotopapper, och kan man använda klassfoto? Jag vill ju att den bilden ska vara så bra som möjligt, eftersom ens potensiella värdfamilj tittar på den. Panik, hittar ingen bild och har inte direkt lust att framkalla bara en bild^^

Ja, det är det jag fajtas med nu, annars är det mesta färdigt, bara passet kvar fortfarande:P

Jobb idag, tror chefen är ledig än så kan inte tala med honom om min "framtid" idag heller:P Jag orkar inte jobba där mer, jisses:P men ska iaf ta ledigt 2 eller tre veckor innan avresa för att "sort out my things". Haha jag har inte ens åkt än men säger ändå en massa saker på engelska^^

Imorgon ska jag åka och byta den sångboken jag köpte igår, den var för mesig, behöver fler låtar, typ "hyssan lull..." som inte fanns där i. Och så ska jag även vaccinera mig en sista gång imorgon:)

På söndag ska jag träffa Stefan, Linda, Tindra och Nova:) öka på barnerfarenheten ytterligare!

Hej svejs!

Yippy!

Idag kom så äntligen mitt estniska pass hem i brevlådan, otroligt nog 2 min innan mamma och jag skulle åka till alingsås så vi hämtade ut passet, drog till stan och fixade mitt nya svenska pass!! Den kommer om en vecka idag, vilket innebär att jag kan skicka papprena nästa onsdag! Wow!!!

Börjar fatta på riktigt nu att jag ska iväg snart. Kommer lipa som en gris på landvetter den dagen:/ men har ändå mycket att se framemot:)

Så iaf, i alingsås köpte jag en pyssel/mat/lek/mums-bok:P och en bok med barnvisor. Nu ska jag se på blocket om jag kan hitta en svinbillig synth och öva på de lite då jag skrev i ansökan att jag spelat piano, tyvärr har jag ju glömt allt!:P köpte också en liten bok med huskurer, den är perfekt, verkligen ett tips till alla!

Gjorde klart fotokollaget nyss, den blev fin, men kunde blivit finare:P

Det enda som är kvar är passet!

Dåliga nyheter

Bah, pratade men av tjejerna på Cultural Care nyss och hon sa att jag måste åka till Tallin och ansöka om visum om jag vill åka med mitt estniska pass, så ja, jag måste skaffa det svenska passet innan jag åker, vilket betyder att jag inte kommer kunna åka förrän sent i oktober! Attans!

Kanske kommer dit lagom till Halloween, suck.

Vill inte jobba mer i Sverige XD

Design

Dehär med att ändra utseendet på bloggen är nog inte riktigt min grej. Okej, jag lyckades ju ändra bakgrund och allt det där men det ser ju hemskt ut, eller? Jaja, det får vara så länge, tar tag i det när jag orkar:P

Annars sysselsätter jag mig med att läsa andras au-pair bloggar. Man blir antingen vettskrämd eller längtar ännu mer^^ kan inte mitt pass komma ngn gång så jag kan skicka in ansökan!!!


Krams

Goda nyheter idag

När jag skickade in ansökan om utdrag ur polisregistret (i torsdags) fick jag veta att det skulle ta 2 veckor men fick svaret redan idag! :) Och här kommer det...wait for it....jag har ingen prick i registret! Kanske inte så chockerande men glad blir man så klart. Ett steg närmare!!

Jag skrev också klart kladden på mitt personliga brev igår, samt gjorde klart fotokollaget idag! Mamma ska skriva ut den åt mig på ett finare papper på jobbet på onsdag. Längtar tills jag får tillbaka den:D På onsdag ska jag också köpa lite böcker med barnvisor och liknande, kankse en och annan pysselbok:)

En annan glad nyhet var att min snälla handläggare för medborgarskapet lovade att skynda på och fixa klart allt denna veckan! En stor förbättring jämfört med den egentliga 7 månader långa väntetiden^^

Frågan är nu, vågar jag åka som estnisk medborgare och riskera att inte släppas in i landet^^ eller ska jag vänta några veckor extra och ansöka om svenskt pass? Vad tycker ni!?!?

Ska snart skriva rent brevet och dekorera med lite blommor och klistermärken. Orkar knappt vänta mer tills jag kan skicka in ansökan och börja få förslag på familjer!!

Har nu bestämt att mitt ideala avgångsdatum kommer att bli 1 oktober. Långt kvar men det är billigare efter september;) nästan 800 kr billigare!

Ha det bra så länge!:)

Au-pair!

Nu har jag bestämt mig! Det känns så skönt att äntligen ha ett mål i siktet, förut såg min framtid ut som molnen som drar in över San Fransisco. Jag har bestämt mig för att spendera ett år av mitt liv (kanske mer) som Au-pair i USA!:D

Jag har nu fyllt i den tjocka bunten med ansökningspapper, bett alla mina referenser att skriva några ord om mig, jag ska skicka iväg ansökan om registerutdrag idag och så fort migrationsverket ger mig mitt pass tillbaka (!) kan jag fylla i de sista siffrorna och skicka i väg ansökan! Men det kommer ta ett tag innan jag kan åka. Jag har mycket kvar att göra!

Jag måste skriva ett personligt brev och göra ett fotocollage som min framtida värdfamilj kan sitta och gotta sig i:P det kommer nog bli den tuffaste biten tror jag. Man måste vara så himlans positiv om sig själv^^

Jag måste också läsa ut alla de babyböckerna som jag skaffat mig, köpa barnviseböcker, lära mig laga mat på riktigt och det samma gäller tvätta kläder!:)

Men som sagt, det kommer ta tid, så av den anledningen har jag bestämt mig för att gå en läsperiod på Naturvetenskapliga basåret i Jönköping för att sedan fortsätta den utbildningen när jag kommer tillbaka:)


Gud va jag längtar!!


RSS 2.0