Första dagen

Vaknade innan klockan ringde idag, vid 7.10, och klockan ringde 10 min senare. Sen så gick jag upp och åt frukost - Persikoyougurt med müsli, knäckebröd och juice. Känner mig faktiskt riktigt duktig! Men svårt att inte vara det när man bor i en familj som är nyttig:)

Sen blev det till att ta hand om S. Han var jätteduktig! Han började gråta lite ibland när föräldrarna gick, men han var faktiskt duktig. Det var bara att sätta på hans favorit skiva när han blev ledsen:P

Tog en tur med barnvagnen också, glömde ju att jag bor uppe i bergen! Det var en sak att gå neråt, men att gå tillbaka mot huset var verkligen en workout!! Haha:P Helt slut var jag!

Övningskörde idag också, det var skoj att se bergen själv när jag körde:D Men får nog köra några gånger själv innan jag kör S i bilen, måste verkligen känna mig säker till 100% innan jag gör det!


Resor inplanerade lite halvt :
1. Bermuda i november
2. Stockholm (kanske)
3. San Fransisco-Las Vegas-Hawaii. :D

Yey:D

Sen blir det till att höra av sig till Sophie eller ngt, måste se hur hon har det. Får nog försöka träffas i helgen. Vill se Final Destination 4:D

Nu är det strax läggdags:D

Härlig helg

Ja nu är det söndag, klockan är 11.52 när jag skriver detta, och det känns hel konstigt att jag redan har ätit frukost, handlat stövlar och mat och umgåtts med familjen! Gick upp 7.40 och duschade i min 6 kvadratmeter (eller ngt) stora dusch:) Vet ine varför jag går upp så tidigt här men det är lika bra att jag gör det för kommer ju börja gå upp den tiden redan imorgon också antar jag så:) Första dagen på jobbet imorrn!

C och K är riktigt stressade, de kommer att ha en väldigt jobbig vecka så de är glada att jag är här nu. Mycket att göra på vingården nu. De ska fylla flaskor med vin och ta emot vindruvor från andra handlare och sen ska de också förbereda skogen för lönnsirapsproduktionen senare.

Ja så idag fick jag ett par stövlar av familjen, erbjöd mig självklart att betala men de ville göra det eftersom det var något som jag verkligen behövde för att klara mig på gården.

Det har regnat hela dagen idag, men igår var det jättefint väder, sol och varmt:) Nu ska det tydligen regna i en vecka. Så igår fick jag och familjen och några vänner och deras systersöner en tur på en hövagn! Det var mysigt! Vi blev dragna bakom en traktor, mysigt! Fast S var så trött så han var inte alls intresserad. Sen senare på dagen fick jag en "Buggy"-tur! K körde, det var riktigt skoj! Han körde bara i typ 60 km/h, men kändes som 100! Han åkte liksom inne i skogen, bland alla träden, så hade granbarr överallt sen^^ Men det var skoj:)

Sen igår kväll lagade jag och C pyttipanna^^ skulle egentligen fortsatt i den svenska andan imorse och gjort svenska platta pannkakor men K blev så hungrig att han blev rastlös, så vi bestämde att vi lagar det en annan dag:)

Igår kväll tittade vi på Wanted, riktigt grymt att se den på en typ 50'' HD-tv! Det var grymt, och hundarna låg också i soffan och mös^^

Idag ska vi titta på en match av amerikanskt fotboll mellan Boston Red Sox och New York Yankees. GO RED SOX!!!! Haha! Och så ska vi käka äkta nachos. YEY!:D Det kommer bli skoj.

Deras gamla nanny kommer över också vid 13, är lite orolig, hon är ju en så stor del av deras liv ändå. Hon var ju med S när han var riktigt liten. Lite nervöst.

Bilder kommer jag att lägga upp på facebook, för er som inte vet vad jag heter där är det Laura Paju.

 

See ya


Så vackert

Just nu sitter jag i min helt sjukt bekväma säng, tittar på min HD-plattv, tittar runt i min vackra lägenhet, njuter av tillvaron helt enkelt. Huset är jättevacker! Det ser verkligen ut som ett hus som tillhör en filmstjärna! Stora uttrymmen, vacker överallt, kan inte förklara det. Det är overkligt.

Har precis ätit en god middag för första gången på massa dagar! C lagade kyckling, haricots verts, sallad och rostat bröd. Alla, och jag menar ALLT, var organiskt eller närproducerat! Helt underbart! Brödet var bakat i en vedugn, jättegott, ingen toast här inte.

Mitt rum har två sängar, så vänner kan nog sova över här. En soffa, en byrå, två stolar och ett bord, en gigantisk dusch, två handfat och en toalett, ett komplett kök..ja, toppen alltså. :)

S är sååå söt! Lite rädd när jag tog han i famnen eftersom han inte känner mig än, men annars var han allmänt glad:) Så söt! Han somnade iaf innan jag hann komma tillbaka in i huset, fick packa upp och så:)

Fick en telefon också, en Motorola Karma QA1, den är snygg:D Gratis samtal till alla inom landet, och en liten extra kostnad till utomlands, men de skulle skaffa ngt kort för att jag ska kunna ringa ännu billigare. Så C sa att ring vart du vill, men inte för länge liksom:)

Imorgon ska vil åka runt och kolla in staden och vingården och så:)

Förresten, K älskar Twilight!! Kul att en 35-årig man älskar Twilight! Hahah!

Och ja, jag ska snart ladda upp bilder, måste bara finna tid. Snart börjar Dollhouse på TV märkte jag. Kul!:)

New York idag, och F.U.I --> jag är sur!

Klockan är strax efter 7 på morgonen här, så ska alldeles strax gå till frukost, sen har jag en workshop och en lektion med en redovisning och efter det åker vi till NYC!! Ska bli skoj:D Jag vet bara inte vad jag ska ha på mig, har klänning, och det är gränsfall att de bruna skorna passar till klänningen, men de passar definitivt inte med tightsen! Attans.

Okej, så anledningen till varför jag är sur är att vi VANN den där jäkla UF-tävlingen som jag lagt ner så mkt kraft på att göra, och jag får inte ens vara med på utdelningen. Och en annan sak, vi ska tävla igen i SM i Stockholm!! Jippey!! NOT! FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN! Och ingen i min UF-grupp verkar förstå mig :(

Hejdå


Childcare safety and international Sing a Long

Oh boy, var ska man börja. "Långt inlägg"-varning.

Okej, vi börjar med resan hit. Den gick bra, förutom att personalen på flyget mellan Frankfurt och New York hade glömt att sätta på AC:n, eller ngt. Det var huuuur varmt som helst!! Bara rann ifrån en! Bläääää. Men fram kom vi. Sen fick vi stå i en MEGAlång kö för att få vårt J-1 kort stämplat. Jisses. Jaja, vi kom förbi där med och sen fick vi gå till minibussarna. Bussturen till skolan var inte så intressant. Det enda man såg på vägen hit var bilaffärer efter bilaffärer. En KCF här och en McDo där, typ. Jo, man såg en hel drös med gula skolbussar! Det var fräckt^^

Så igår var vi ganska trötta. Låste in väskorna och gjorde oss tillrätta i rummen innan vi drog på en välkomstmiddag. Vad fick vi till mat undrar ni? PIZZA så klart!! Sen var det till att rulla hem och slappa, men det var omöjligt för att man var så trött! SÅ gick till sängs redan klockan 19, hihi^^

Upp och hoppa var det 6.30 imorse, men det var inte så farligt, hade sovit i 12 timmar iaf nästan:P Frukost klockan 7 och första lektionen klockan 8. Lektionen varade från 8 till 12 men en halvtimmes rast. Klockan 12 var det lunch. Mat? Jo, pommes frites!!! Bläää.. Klockan 13 startade iaf lektionen igen och då varade den till 18 för middag, men en halvtimmes rast. Mat? Såsdränkta kycklingbullar och såsdränkt pasta. Japp.

På lektionerna lärde vi oss att man inte får skaka en bebis, och så lärde vi oss några sjukdomar. Sista timmen var iaf rolig, då fick vi göra Arts and crafts. Jag och Malin gjorde en tallrik med en kräfta på, ett snapsglas och en kräftskivehatt! Haha:D Allt var av papper alltså!

Sen var det International Sing a Long. Alla länderna fick samlas och komma på en låt att sjunga inför resten av de 100 blivande au-pairerna på skolan! Vi svenskor valde "Små grodorna" och "Ett litet hus vid skogens slut". Ja det var kul iaf:)

Däremot har jag fått världens huvudvärk som inte vill gå över fast att jag tog en Ipren. Och huvudet snurrar ngt förtvivlat, det har den gjort sen igår kväll ungefär. Hoppas jag inte bliv värre sjuk! Bah!

En annan rolig sak också. Min värdfamilj har skickat en present till mig!!!!! Gud så snällt av dem! Det var en "gift-basket" fylld med godsaker. FÖrst fick jag reda på att de betalat min NYC trip, grymt tänkte jag men ville ändå betala Rockefeller center trippen också, så att man får se Manhattan från ovan! Men nej, de hade betalat den OCKSÅ!! Dessa två resor tillsammans hade kostat $50. I korgen sen fick jag en vattenflaska, en "I-love-NYC"-tröja, en keps, M&M's, Risekrispies kaka, måltidskupong för NYC turen och lite vykort och grejer!:) Så snällt^^ Där ingick också ett papper som sa att den CD-skiva fullpackad med bilder från au-pair skolan kommer att skickas till mig utan kostnad om några veckor! Den kostade egentligen $15, hade inte tänkte köpa den men nu får jag ju den!^^

Ja, det har vart en händelserik dag, och jag är trött och har ont. Ska sova snart. Klockan är 21.16.

Nattinatt!

Framme i Amerikat

Orkar inte skriva alltför mkt just nu, ska snart dra till en välkomstmiddag:)
Uppdaterar snart med allt spännande^^ Stå ut!


Framme i Amerikat

Orkar inte skriva alltför mkt just nu, ska snart dra till en välkomstmiddag:)
Uppdaterar snart med allt spännande^^ Stå ut!


One

En dag kvar.

Igår var det avskedsfest! Både kul och ngt deprimerande.
Fick många fina saker:)

5
 st 200-230 g Marabou chokladkakor av syrran och hennes kille!!

Raggsockar med halkskydd
Notebook
Brevpapper och kuvert
Etui med nagelvård
Necessär
Näsdukar
        av familjen Edvardsson/Sandquist:)

Tack allihop!

Imorgon bär det av!!!

Ompackning och omtänkning

2  1

Vägde min väska idag, när jag inte ens var klar med packningen, och kom genast fram till att jag måste packa om. Väskan vägde 25 kg, när den inte var klar!! Så nu har jag nästan tömt hela väskan igen, tatt bort lite grejer och kopierat recept istället för att ta med en kokbok som väger 2 kg. Kom också fram till att hårtorken får stanna hemma, C har säkert en:) Och det stod på papprena från skolan att de har också.

Idag har jag också avskedsfest med familjen och Sussie och Co. Så här bakas och städas:)

Hej så länge

Hmmmm

Okej, nu verkar den normal igen. Förut var allt helt felplacerat utan att jag gjort ngt. Mystiskt!


3   2   1 

What the ****!!

Vad har hänt med min bloggdesign!!?

Bästa årsredovisning

Lite ej-au-pair-relaterat tjatter nu. Fick ett samtal från en kvinna på UF som sa att vår årsredovisning (som vi gjorde för en hel eeevighetsen) är en av de tre bästa, fick inte veta om vi kom 1:a, 2:a eller 3:a men en av dem är det iaf, så vi kommer att få ett pris. Man kan vinna upp till 3000 kr!

Prisutdelningen är på torsdag, 24/9.

Men nu till det trista; DET SUGER ATT JAG INTE KAN VARA MED PÅ PRISUTDELNINGEN!!!!
Det suger mest därför att jag lade ner så mycket arbete på den här redovisningen, satt i timmar i sträck och arbetade med layoten och texten och gjorde ändringar i takt med att lärarna kollade på den. Det suger, HÅRT!

Fy fan.
Helskotta.
Jäklar.
Tusan.
SKIT.

De kvarvarande får väl dela ut priset.
Åhhh.


Grönt ljus

Fick ett samtal från CC idag med goda nyheter ---> Jag har fått grönt ljus! Vilket betyder att allt är inskickat, betalningen är klar och visumet är fixat och jag kan åka!! Yey:)

Var i Alingsås idag och hämtade mina glasögon, söta:). Köpte också ett par vintriga små stövlar..sånna med ludd. Ska se om jag kan få upp en bild:)

Köpte också en tröja (fast å andra sida; ingen vill ju veta var jag har köpt min tröja)

Inte mycket kvar nu

Idag kom visumet, eller ja, passet med visumet i. Öppnade kuvertet och blev livrädd när jag bara såg passet! Men glömde att de ju stämplar in visumet i passet:)

Har packat en hel del faktiskt idag. Enda problemet är skorna. Vad sjutton ska jag ha för skor? Jag måste ha bekväma skor i New York de första dagarna, och jag behöver skor som är Vermont-appropriate och jag skulle behöva ha med ett par stövlar (vanliga inte gummi) för kallare dagar. Jag vette tusan.

Sen måste jag ordna upp alla papper, se vad som MÅSTE med och så. Det är lurigt det här.

Har iaf laddat kameran och MP4 spelaren och kan packa ner dem i handbagaget, datorn laddar också för att kunna bli nedpackad. Tvättkorgen är nu full och allt där måste tvättas så att jag kan packa ner det med. Kom ju på att jag packat ner allt i väskan, men inget i handbagaget, så det måste jag organsiera om, suck.

Måste också bestämma mig för vad jag ska ha på mig on travel day. Jobbigt det här:)

Drömde en inte så rolig dröm inatt om min värdfamilj, men det är väl en del av processen, men man blir ju skraj!!:P

    So long

Hälsoundersökning

5    4    3    2    1

Kanske har en rubrik som heter så redan, men never mind.

Verkade som att min undersökning kom tillbaka igår iaf, fast med posten väåldigt sent, typ vid efter 17:S Så var och fick stämpeln och skickade iväg den igen, bra att det är klart nu iaf.

Fick ett sms från Specsavers också, mina glasögon har kommit. Där gick det verkligen undan! 7-10 dagar skulle det ta, så vi var nervösa över att de skulle komma kanske den måndagen jag åker, men nope, de kom idag, bara efter 4 arbetsdagar:) Ska hämta dem imorgon.

För övrigt måste jag börja packa, men orkar inte..

Förkyld är jag också:( måste dricka massa te!!


Borde man börja packa?

6    5    4    3    2    1

Det känns som att man borde börja packa, samtidigt som det känns som att det är väldigt lång tid kvar. Men det är bara 6 dagar, om ens det för massa tid försvinner de sista dagarna. Men jag orkar liksom inte. Det enda jag gjort än så länge i packningskategorin är att jag har tagit upp ett tvättkorg, där jag ska lägga allt som ska med men behöver tvättas, och att jag lagt fram massa saker som ska med; som papper, MP4, dator m.m. Men allt ligger bara och skräpar:P Skrivit en lista också:)

Idag var jag hos tandläkaren och på apoteket. Jag hade inga hål, och fick förklarat för mig att den mystisga känslan av att någon drar i mina tänder är att mina visdomständer ligger och trycker mot de andra tänderna. Så de kommer antagligen börja ploppa upp i USA, då kan jag kanske förstå S's känslor bättre ;) han håller ju på och får sina tänder:)

Sen så var jag på Hemköp och köpte Salta Katten och Malacos Truly Salty till C. :) Hoppas hon gillar dem.
Det är nog det enda vettiga jag gjort idag:P

Mitt internationella körkort kom idag också, ytterligare 240 kr fattigare.

Idag: tandläkaren, börja rensa ut garderoben
Onsdag: packa vidare
Torsdag: tvätta det som måste tvättas
Fredag: packa ner det tvättade i väskan
Lördag: avskedsfest för familjen och Sussi & Co
Söndag: sista hejdå't för de närmaste vännerna hos Susanna, kolla så att jag har fått med allt, umgås med familjen


Phone call

Naw, min värdfamilj ringde precis, och jag som just skulle skriva mail till dem!:) De undrade om allt gick bra med att få visum, och frågade om jag var nervös och ville bara önska mig lycka till och så:) och de sa att de skulle möta mig på Burligton Airport:) Great, nu känns det toppen igen:)

Frågade Christina om hon saknade ngt svenskt och fick vetat att hon saknar salt lakrits, så det blir en perfekt lite gåva:)

Hihi!

Visum - Check!

7    6    5    4    3    2    1

Kände att det behövdes en uppdatering, men är egentligen för trött för att skriva något konkret. Åkte ju som sagt till Stockholm igår eftermiddag, efter att ha spenderat några timmar med Emmapemma. Fick köpt mig en jättesnygg röd jacka, den underbara läderväska som jag spanat in ett tag! Och lite diverse andra småsaker som strumpor, underkläder, necessär och tandbortsetui. Japps.

Så, mamma envisades med att köra till Sthlm, så i ett sträck körde vi, utan pauser, med massa bilköer till Ekerö. Vid 22 tiden kom vi fram och käkade lite och gick och lade oss. De hade ngn skum fläkt grej som gick på var och varannan minut som gjorde att man inte fick ngn ro alls så sov inte bra. Resan till CC-kontoret gick suveränt, så fint uppställt var mitt visumkuvert i receptionen:)

Sen drog vi vidare till ambassanden där en grymt het amerikanare tog emot mig och kollade pass och papper och allt det där. Sen fick jag gå igenom säkerhetskontrollen, gå in och stå i en kö i kanske 10 min, sitta i 15 min, ta fingeravtryck och svara på frågor som: "Do you even like kids?, Did you get you family trough an agency?" och bla bla.

Sen bar det av hemmåt.

Trodde jag skulle komma hem och kunna gå till läkaren och få stämpeln men nej, hälsoundersökningen har inte kommit idag heller!!!

Slut för idag, tack för idag.

Mycket

10    9    8    7    6    5    4    3    2    1

Ja det är något helt sjukt mycket som ska göras nu. Igår sjönk äntligen (?) stressen in i benmärgen på mig. Ha känns det ligga och gnaga på ytan bara men igår fattade jag. Det bet som värst när jag upptäckte att det inte går några tåg med en passande tid till Stockholm. Fy då blev jag arg och ledsen. Mamma är i alla fall min hjälte och sa att hon skulle förska ta ledigt från jobbet på måndag. Så vi ska till Stockholm på söndag till Epp, mammas kompis sova där och sen åka till ambassaden tidigt på morgonen för att sedan åka raka vägen hem till en av mammas visningar på kvällen.

Idag satt jag flera timmar och slet med visumpapprena. Särbehandlad som jag blev fick jag 3 av papprena på mail och måste hämta resten innan ambassadträffen på måndag morgon på CC-kontoret. Suck. Fyllde iaf i formulären D-156, D-157 och D-158. Klistrade på en bild där jag ser som fulast ut på ett av dem, stoppade ner passet i plastfickan där allt ligger, betalade 1050 kr till Ambassaden på banken, köpte 2 st 30 kr frimärken, ett 2 kr frimärke och en rekommenderat brev-klisterlapp och satte de på kuvertet som de ska skicka tillbaka till mig med passet och visumet. Hoppas jag hinner få det innan jag åker bara, annars är det änna kört.

Sen så har jag försökt placera de viktigaste papprena i min gröna plastfick som ska följa med i handbaggaget till Au Pair skolan i New York, men jag vet inte riktigt vilka papper som är viktiga! Schemat för skolan är viktigt iaf. Hmm.

Sen så fick jag min lilla personliga kalender idag också, riktigt söt blev den!:) Ägnade då några minuter åt att skriva in de viktigaste sakerna från schemat även i den.

På bilden ser ni också de lappar som ska hänga på mina väskor!

     

Hmm, det var nog allt för idag.

Avskedsfest på lördag 18.00!!:D Oj det är ju imorgon. Reality Check!


Nu är det på riktigt!

Gick och kollade CC-hemsidan bara för skoj skull, vet ju att det typ aldrig händer ngt där, men denna gången hade det gjort det!:)

MINA FLYGBILJETTER FINNS UPPE PÅ SIDAN!!

Landvetter --> Frankfurt (1,45 h)
Frankfurt --> New York (8,15 h)


och efter de 5 dagarna i New York;

New York --> Burlington (1,36 h)


Wooooow...

Undersökning

11    10    9    8    7    6    5    4    3    2    1

Har precis vaknat. (Hmm, var tvungen att skriva om den meningen 5 ggr, har ngn bytt plats på knapparna på tangentbordet under natten?) Fy fan va jag frös inatt. Luktar ju fortfarande sågspån blandat med ngn vätska här inne så var tvungen att ha fönstret öppet för luft, men klockan 4 fick jag nog, dallrade som en skakande pinne. Usch.

Snart ska jag åka till Alingsås på glasögonundersökning, och sen ska jag köpa glasögon. Efter det ska jag köpa en necessär och lite annat smått och gott. Sen måste jag kuta hem för att gå till jobbet. Stressad nu över att jag har jobb ovanpå allt annat som måste göras. Ska ringa Roger och säga att jag inte klarar av att jobba på lördag, det känns bättre så.

Jaha, och så är det 11 dagar kvar, fortfarande inget visum, och hälsoundersökningspapprena är väl kvar hos posten ngnstans. Suck.


Sistra Mi

Idag har jag vart hos min kära lilla storasyster och myst^^ Vi åt mat, drack te och åt choklad (nej vänta, det var mest jag). Pimpim var alltid med också:) Och så fick jag håret klippt och fixat också! Love you sis;)

Nu ska jag strax sova:)

Kramkram!

12

12    11    10    9    8    7    6    5    4    3    2    1

Roligt, roligt, roligt...

Nej, inte roligt.

Här sitter man och myser, kollar på TV när man hör ngt mystiskt ljud. Dopp...dopp...dopp...
Ställer mig upp och följer ljudet.
TVn? Nej
Hyllan där TVn står? Nej
Garderoben? Njae
Köket? Nej
Garderoben? Hmmm, njaaa
Frysen i köket? Nej
Garderoben? JAAA!

Dropp...dropp..dropp.

Det läcker från taket!!!

Kul, så nu har man ägnat hela kvällen åt att först tömma hela garderoben! Eller ja halva, andra garderoben är på andra sidan dörren. Ta ut alla kläder, alla sängkläder (helt pisseblöta), alla skor...ALLT. Sen blev jag ju så illa tvungen att "redan" börja välja ut vilka kläder jag ska ta med. Jag var inte redo för det här! Kunde inte den där saken uppe på vinden börjat läcka igenom mitt tak om en vecka ist!!?

Så nu är garderoben tom, kläderna i lådor i källaren, skorna i lådor i källaren, ALLT i källaren.

Och jag är helt genomsvett av allt springade.

Och inte nog med det, husets herre har borrat i min garderob, så det luktar sågspån i mitt rum. ROLIGT!

Nej.

Irriterande

13    12    11    10    9    8    7    6    5    4    3    2    1

x Gå till banken och skaffa nytt visakort (Helst idag, men det regnar så vill knappt gå ut^^)
x
Växla pengar till Dollar
(Helst idag)
x
Köpa resväskor
(Lördag eller söndag)
x
Skaffa en handväska som är stor nog för min dator
x Köpa presenter till värdfamiljen (Lördag eller söndag)
x
Gå på hälsoundersökningen + skicka in de papprena
(Måndag klockan 13)
x
Skicka in pappret om Internationellt Körkort
(Måndag)
x
Göra klart min bok med estniska recept tillsammans med mamma
(Helgen)
x
Fotoalbum av något slag att ta med (No idea!)
x
Skaffa en förlängningssladd till adaptern (Helgen)
x
Boka in avskedsfester (minst 2)
(Boka denna helgen, ha den nästa helg)
x
Visum
x Packa = till att börja med måste jag ta ut allt ur garderoben och se vad jag ska ta med.
x Tvätta det jag ska ta med
x Tandläkaren (15 september klockan 13,40)
x
Synundersökning (Ja se där, det blev en iaf, får hoppas att jag ens hinner få glasögonen)
x Läsa igenom Au Pair Handbook
x
Göra klart Pre-departure Work-sheet
x
Läsa ut Preparation Handbook

Bah, fick ett mejl idag från CC angående mitt hälsoformulär. Tydligen så har min dumma läkare inte stämplat den!! Dumma, dumma, dumma! Så nu ska de skicka tillbaka formuläret, och vem vet när jag får den, sen måste jag få stämpeln och sen skicka tillbaka den. Det kommer ju ta evigheter! Tänk om den inte hinner tillbaka till dem i tid, tänk om de skjuter på min avresa!? Sur blir man.

Annars har det inte hänt så mycket idag, har läst ut Preparation Handboken, den var lite trist:P bara massa förvarningar om att man inte ska åka hem när man har hemlängtan.

Har också fört över de flesta filerna till nya datorn, skaffat skype och msn till den samt laddad ner OpenOffice så att jag kan fortsätta skriva mina "böcker":P

STORT TACK TILL MAMMA SOM VILL KÖPA MINA NYA GLASÖGON ÅT MIG, ÄLSKAR DIG!

Tjenixen


Planering

14    13    12    11    10    9    8    7    6    5    4    3    2    1


Kände att jag var tvungen att uppdatera mig planering, för att jag ska ha kolla, man glömmer lätt allt som ska göras, när det är så mycket som ska göras!

x Gå till banken och skaffa nytt visakort (Helst idag, men det regnar så vill knappt gå ut^^)
x
Växla pengar till Dollar
(Helst idag)
x
Köpa resväskor
(Lördag eller söndag)
x
Skaffa en handväska som är stor nog för min dator
x Köpa presenter till värdfamiljen (Lördag eller söndag)
x
Gå på hälsoundersökningen + skicka in de papprena
(Måndag klockan 13)
x
Skicka in pappret om Internationellt Körkort
(Måndag)
x
Göra klart min bok med estniska recept tillsammans med mamma
(Helgen)
x
Fotoalbum av något slag att ta med (No idea!)
x
Skaffa en förlängningssladd till adaptern (Helgen)
x
Boka in avskedsfester (minst 2)
(Boka denna helgen, ha den nästa helg)
x
Visum (Hmm, är det på fredagar man åker?)
x Packa = till att börja med måste jag ta ut allt ur garderoben och se vad jag ska ta med.
x Tvätta det jag ska ta med
x Tandläkaren (15 september klockan 13,40)
x
Läsa igenom Au Pair Handbook
x
Göra klart Pre-departure Work-sheet
x
Läsa ut Preparation Handbook


Börjar se bättre ut!

Tisdag 8/9 = föra över musik till den nya datorn, testa hörlurar på datorn
Onsdag 9/9 = vila ut
Torsdag 10/9 = jobb 16-21
Fredag 11/9 = planera avskedsfesten, inhandla mat, klippa & färga håret
Lördag 12/9 = jobb 8-15, avskedsfest för vännerna 18.00
Söndag 13/9 = vila upp mig
Måndag 14/9 = börja packa lite smått
Tisdag 15/9 = tandläkaren 13.40
Onsdag 16/9 = packa vidare
Torsdag 17/9 = packa vidare
Fredag 18/9 = packa vidare
Lördag 19/9 = avskedsfest för familjen
Söndag 20/9 = produktparty hos Sanna 14.00, säga sista hejdåt!, packa ner det sista
Måndag 21/9 = avresa från Landvetter! Alla som vill följa med till Landvetter är välkomna, måste dock varna er att det är lite tidigt.

+ resa till Stockholm en dag till Amerikanska Ambassaden (får hoppas det inte är på tisdag 15/9!)


Dator:)

Idag kom så äntligen min lilla dator^^ den är så liiiiten! Blev lite besviken på Webbhallen dock, de lurade mig till att köpa ett fodral till datorn, så jag gjorde det, men så skickar det med en från Samsung ändå! Vad är det för sätt!? Aja, ska spara den andra iaf, den kanske är av bättre kvalitet. Men datorn är ursöt!:)

Var på hälsoundersökning idag också, det fick bra, min hälsa är "excellent" så toppen!:) Det gick inte på ngt pris heller, tydligen var det gratis för att jag var under 20, YEY!!

Kollade upp adaptern, och på Klangs sa de bara åt mig att trycka ner stickkontakterna, humpf. Det förstör ju nästan adaptern, aja..vi får väl se hur det går.

Nu till värdfamiljen igen, jag orkar inte riktigt skriva värdmamma, värdpappa och lillkillen hela tiden så från och med nu heter de C (värdmamma), K (värdpappa) och S (lillkillen). Okej, så C skrev till mig idag och sa att de har ändrat mina sovplaner lite, det blir inte så att jag bor i lägenheten 100 m bort utan i en annan lägenhet som är ihoplänkad med huset, det tror jag blir bättre. Som de sa; för att vi ska komma varandra närmare. Och jag tror det blir lättare. Tänk er själva när det är mitt i december och snöstorm, man sitter med tofflor och myskläder på, men måste ta på sig stövlar och jacka för att gå in och äta middag. Nej det blir bättre så här:)

Kram

Generös

Jag känner mig generös (och uttråkad) idag så tänkte dela med mig lite av mina tips på att förändra bloggen. Som sagt, är inte ens bra på det egentligen, för har precis börjat pilla med detta, men många frågar om hjälp, så hjälp ska ni få. Kom ihåg att det inte är lätt att tipsa om hur man




                                    





Shopping

Har vart en superstressig eftermiddag/kväll. Mamma var lite väl seg och detta gjorde att vi kom iväg till Alingsås väldigt sent. Vid typ 20 över tre var vi där, och affärerna stängde 16.00. Så vi sprang till Specsavers, hittade ingen och kom på att jag inte har råd med glasögon, och sen sprang vi till Väsklagret mittemot. Där upptäckte vi att väskorna var dyra som styrk, och inte bra heller, plus att klockan var så mycket, så vi drog till Allum ist. Där hittade jag tillslut en lila väska, och bestämde mig för att lika bra att jag köper den. Dyr var den dock..men nu har jag en iaf. En Samsonite Extra Light, rymmer 120 L. Inte illa.

Sen sprang vi mellan Polarn å Pyret, Kappahl, Lindex, H&M och sen Lindex igen där jag köpte en liten body med älgar på till killen. Svårt att veta vilken storlek man skulle ha:)

Vidare till Bokia sen för att köpa presenter till föräldrarna, det var den tuffa biten:P Men tillslut blev den en bok med klassiska svenska maträtter till värdmamman och en Stieg Larsson bok = Män som hatar kvinnor, på engelska till värdpappan. Hoppas de blir glada:) Boken till värdmamman är på svenska, då hon ju faktiskt ville lära sig lite svenska;)

Sen åkte vi hemåt, men en paus på Ica Maxi där jag köpte grenuttag till adaptern och två leksaker till killen:) Så nu är alla presenterna klara! + grenuttag och väska:P


x Gå till banken och skaffa nytt visakort (Helst idag, men det regnar så vill knappt gå ut^^)
x
Växla pengar till Dollar
(Helst idag)
x
Köpa resväskor
(Lördag eller söndag)
x
Skaffa en handväska som är stor nog för min dator
x Köpa presenter till värdfamiljen (Lördag eller söndag)
x
Gå på hälsoundersökningen + skicka in de papprena (Måndag klockan 13)
x
Skicka in pappret om Internationellt Körkort (Måndag)
x
Göra klart min bok med estniska recept tillsammans med mamma (Helgen)
x
Fotoalbum av något slag att ta med (No idea!)
x
Skaffa en förlängningssladd till adaptern (Helgen)
x
Boka in avskedsfester (minst 2) (Boka denna helgen, ha den nästa helg)
x
Visum (Hmm, är det på fredagar man åker?)
x Packa = till att börja med måste jag ta ut allt ur garderoben och se vad jag ska ta med.
x Tvätta det jag ska ta med
x Tandläkaren (15 september klockan 13,40)
x
Läsa igenom Au Pair Handbook
x
Göra klart Pre-departure Work-sheet

     



Designat

Idag har jag ägnat större delen av morgonen åt att designa min blogg ytterligare. Jag är inte bra men börjar bli bättre:) Skillnaden i bloggen från idag och igår är inte massiv, men jag erövrar världen med babysteps:)

Kommentera gärna vad ni tycker..alltid bra med lite kritik:)

Idag blir det att åka iväg till Alingsås och köpa lite grejor förhoppningsvis.

x Resväska (iaf en, ifall jag inte har råd med två)
x Förlängningssladd
x Presenter till familjen
x Kolla på glasögon (inte bestämt än om jag behöver det eller ej)

See you later aligator

OUCH!

Fick precis fakturan, det brände kan jag tala om. Inget mer att tillägga.

Hjärnsnurr

Helt plötsligt har jag helt sinnesjukt mycket att göra. Mina hjärna klarar knappt av det, för jag glömmer allt jag måste göra hela tiden! Men, det är väl inte så konstigt, då mitt preliminära datum var 19 oktober, och mitt nya 21 september, så blev det mycket att tränga in:P After all, jag hade ju haft en månad mer tid om jag åkte 19:e och inte om 2 och 1/2 vecka:P Men jag klagar inte, eller ja, jag klagar på hur mycket det är som plötsligt ska fixas, men klagar inte på att jag får åka snart. Okej, jag kommer ha mycket mindre tid att förebereda mig på allt jag ska lämna efter mig, som mina vänner och min familj:(, men jag kommer också att lära känna massa trevliga nya människor:) Det blir nog bra.

Nu ska jag försöka skriva ned vad jag har att göra.

x Gå till banken och skaffa nytt visakort (Helst idag, men det regnar så vill knappt gå ut^^)
x
Växla pengar till Dollar
(Helst idag)
x
Köpa resväskor (2) (Lördag eller söndag)
x
Skaffa en handväska som är stor nog för min dator
x Köpa presenter till värdfamiljen (Lördag eller söndag)
x
Gå på hälsoundersökningen + skicka in de papprena (Måndag klockan 13)
x
Skicka in pappret om Internationellt Körkort (Måndag)
x
Göra klart min bok med estniska recept tillsammans med mamma (Helgen)
x
Fotoalbum av något slag att ta med (No idea!)
x
Skaffa en förlängningssladd till adaptern (Helgen)
x
Boka in avskedsfester (minst 2) (Boka denna helgen, ha den nästa helg)
x
Visum (Hmm, är det på fredagar man åker?)
x
Skaffa glasögon (har linser men vill ha glasögon också för säkerhetsskull, mina linser torkar gärna när jag kör i mörker = inte bra i Vermont) (Helgen)
x
Packa = till att börja med måste jag ta ut allt ur garderoben och se vad jag ska ta med.
x Tvätta det jag ska ta med
x Tandläkaren (15 september klockan 13,40)
x
Läsa igenom Au Pair Handbook
x
Göra klart Au Pair Work-sheet


Fått pratat med Chiefen också och fått klartecken att veckan innan avresa blir det inget jobb =)


Samsung NC10

Jag Har äntligen bestämt mig för vilken dator jag vill ha, och nu har jag även köpt den:) Den kommer förhoppningsvis om 2-4 arbetsdagar;) Och just det, det är en Samsung NC10, men det fattade ni nog ändåTryck på bilden så får ni den i fullstorlek:)

10.46

Känner mig duktig idag. Klockan är inte ens 11 men jag har redan hunnit med en massa saker:D. Kunde inte somna förän seeeent igår, hade alldeles för mycket på hjärnan. Som alltid när det händer ngt annat än det vanliga i mitt liv är det det ända jag tänker på!:P Men upp skulle jag klockan 8.00 iaf för att ringa läkaren. Frågade snällt om jag kunde få en tid för hälsoundersökning idag, men: nej det går absoult inte för sig var svaret jag fick:P Men på måndag klockan 13.00 har jag iaf fått en tid till. Frågan är hur sjutton jag ska göra med vaccinationspapprena, jag har dem inte!

Sen så har jag också tagit massa bilder. Gick till Audiovideo här i lilla byn, och flyt som man har tar de 5x5 bilder!:D Har hört att det är många som inte gör det, men så är man väl mitt i tur veckan också:P Dessa bilder var för övrigt till visumet* Tog även 4x5 bilder, till det internationella körkortet, så nu är det kuvertet ihop klistrat och jag sitter här med limrester på tungan, blä.

Efter det drog jag till den pyttelilla elaffären Klangs Belysning, och köpte en adapter, de hade en kvar! Hahaha.

Så nu känner jag mig lite lugnare med allt. Det enda är hälsoundersökningen:S bah. Jag kan ju faktiskt inte hjälpa att jag fick en familj som jag åker till om mindre än tre veckor, fast att undersökningen ska in innan 3 veckor;)

Funderar på om jag ska prata med Roger idag, eller imorgon. Vi får se.


Till mina vänner: Jag har preliminärt satt in avskedsfesten den 12 september. Håll en lucka där för min skull.

Much love

Berlin, Vermont

Jäklar, så mycket att berätta! Undrar om sidorna räcker till?

Gick som vanligt runt som ett vrak hela dagen idag. Läste lite, tittade på Sex and the City, försökte se på Seven Pounds, men det dämpade inte mina känslor bra direkt. Jag var så ivrig att få höra från familjen i Vermont! Så när jag väl sätter igång att laga mat (ugnsrostade potatisklyftor, rödbetor och morätter med vitlök, kyckling och vitlökssås; MUMS) så ringer telefonen. Springer dit och ser ett hur långt nummer som helst, bara antar att det är från USA, men man vet ju aldrig så svarar som vanligt på svenska. Och nu har ni nog redan listat ut att det var Vermont som ringde!:D

Pratar med dem i 25 min cirkulin, båda föräldrarna på högtalartelefon. De är jättemysiga! Väldigt lätta att prata med och vi har liknande intressen:) De har en son som är 6 1/2 mån gammal, och de bor som sagt i Berlin, Vermont. Väldigt vacker ställe! Höga klippor, sjöar, gammaldags städer, skog! Allt man kan önska sig:) Familjen äger en mycket framgångsrik vingård, där de odlar vindruvor, gör vin och lönnsirap. De bor i ett vacker hus som mamman designat själv, och jag kommer att bo i deras förra hem, en lägenhet, som är typ 100 m från huset.

De jobbar mycket, men när de är lediga gillar de att resa. De åker mycket skidor efter som de bor i en skidort, praktiskt taget. Jag ser fram emot att få lära mig åka skidor^^ University of Vermont ligger 40 min ifrån staden och det är nog där jag ska gå i skola.

De ville ha mig så snart som möjligt, och då jag skrev i min ansökan att jag vill åka så snart som möjligt så drar jag 21 september till skolan i New York, för att hamna hos familjen den 25 september. Bra förbättring mot mitt preliminära den 19 oktober:P

Så nu ska jag bara fixa hälsoundersökningen, betala räkningen och skicka in papper om internationellt körkort. Snart kommer det också att komma hem papper om visumansökan till mig, så en trip till Stockholm ska klämmas in också. Ngn frivillig att hänga på?

Måste också prata med chefen på jobbet, och diskutera min "avgång", eller ja, "paus", då jag nog inte kommer att sluta fullkomligt. När ska jag göra det??


Men men, nu ska jag fylla i pappret om internationellt körkort:)

Byebye

You have a match!

Wow, wow, wow...WOW!!!!

Satt ute och läste, men det började bli kyligt så gick in, ser att jag fått ett mail, och antar att det är facebook som vanligt men nej...en match!!! Herregud jag kan inte fatta detta! Och de känns så perfekta, är det fel av mig att känna det?!?! Svåårt..


Familjen Tootle från Berlin, Vermont:) Består av Mamma, Pappa och Lilla bebisen på 6 månader! De äger en vingård! Helt grymt! Typ min drömfamilj ju! Och de har katter och hundar, nemas problemas!

Shiiiit!

RSS 2.0